Kerst op het Marktplein.
Kerst op het Marktplein. Foto: Bastiaan Miché

Dinsdag 24 december

Kinderkerstnacht

17.00 uur | Oud-Katholieke
St. Vitus Kerk

Kom ook naar de kinderkerstnacht in de St. Vitus aan het Melkpad. Om 17.00 uur begint de viering voor kinderen tot ca. acht jaar, om 19.00 uur zijn kinderen vanaf acht jaar welkom. Tussendoor ben je welkom op het kerstkerkplein.

Kerstevenement

17.30 uur | Marktplein

Een geweldig kerstevenement op het marktplein. Iedereen is welkom. Voor het muzikale gedeelte is een gospelkoor uitgenodigd. Zij zullen bekende kerstliederen zingen, dat wordt swingen. De verteller zal u meenemen in het kerstverhaal, afgewisseld met drie video’s waarbij u het penseel kan volgen van kunstenares Wilma Veen. Haar werken zijn na afloop te bewonderen. Voor de thuisblijvers is het evenement live te volgen via een livestream op de lokale TV 6FM, www.kerstinhilversum.net en op social media.

Kerstwijding

19.30 uur | Apostolisch
Genootschap

'Laat liefde lichten'. Bij het Apostolisch Genootschap heeft kerstavond een eigentijds gezicht: een sfeervol uur met muziek, gedichten en overdenkingen.

Kerstzangdienst

19.30 uur | Grote Kerk Hilversum

Wie van samen zingen houdt, kan op kerstavond terecht in de Grote Kerk aan de Kerkbrink. Zing mee onder begeleiding van orgel en trompet, met tussendoor een bijbellezing, korte meditatie en solozang. Gratis toegang, zie www.grotekerkhilversum.nl.

Woensdag 25 december

Kerstontbijt

10.00 uur | Christelijk Centrum Gooi & Vechtstreek

Op eerste kerstdag hebben we een gezellig kerstontbijt. Tijdens het ontbijt is er tijd voor ontmoeting en gezelligheid, zingen we liederen met elkaar en luisteren we naar een kersttoespraak en kerstverhaal. Iedereen is welkom. Info: 06-18572276.

Kerkdienst

10.00 uur | Grote Kerk
Hilversum

Feestelijke, traditionele kerkdienst. Ds. W. Moehn leest het kerstevangelie en verzorgt de preek. Het kinderkoor zingt kerstliederen en gemeenteleden verlenen muzikale medewerking.

Kerstviering

11.00 uur | Soeficentrum
Hilversum

U bent welkom om te luisteren naar de geboorteverhalen van alle boodschappers en een toespraak over licht en de visie op kerstmis anno nu door Ganesh van der Veer.

Donderdag 26 december

Kinderkerstfeest

10.00 uur | Grote Kerk
Hilversum

Speciaal voor jonge kinderen met hun familie, vrienden en bekenden is er op 26 december om 10.00 uur een kinderkerstfeest in de Grote Kerk. De kinderen van de zondagschool zingen, spelen en vertellen het Kerstverhaal. Alle aanwezige kinderen krijgen een presentje en na afloop is er voor iedereen warme chocolademelk.

Concert Hongaarse muziek

15.30 uur | Het Jagthuis
Kamermuziek

Köszeghy-Vigh Trio. Vanmiddag hoort u een programma van Hongaren, door Hongaren. In dit concert werken van Bartók, Ligeti, Vigh, Veress en volksmuziek. Luca Köszeghy - mezzosopraan, Örs Köszeghy - cello, Peter Vigh - saxofoon.

Vrijdag 27 december

Workshops

15.00 uur | Wisseloord Studio's

Workshops muziek en theater n.a.v. ontdekking verloren mastertapes bij Wisseloord Studio’s. Bij het opknappen van het terras zijn bij het Wisseloord Café oude tapes gevonden. De herkomst is een mysterie. Wie in de huid wil kruipen van een bandlid, manager of groupie van een uitgebluste band kan nog vóór 2020 in vier dagen werken aan een spetterende theaterperformance! De performance wordt met livemuziek ondersteund en professioneel opgenomen. Meer informatie op www.wisseloordcafé.nl/lost-tapes/.

Rondleiding

16.30 uur | Dudok Architectuur Centrum

‘Het licht van Dudok’. Wandel samen met een gids in de schemering langs het gebouw en door de zalen van het raadhuis. Aanmelden via www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

zondag 29 december

10.00 uur | Het Palet,
Leger des Heils

Je bent altijd welkom om eens te komen kijken in een samenkomst van het Leger des Heils. We willen je graag laten meemaken en ervaren wat God voor je kan betekenen in je dagelijks leven. Meer informatie: silvia.van.boven@legerdesheils.nl of 06-13062672.

Evangelische Samenkomst

10.00 uur | Christelijk Centrum
Gooi & Vechtstreek

Samenkomst met samenzang, getuigenissen en preek. Na afloop is er tijd om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Kerkdienst

11.00 en 18.00 uur |
Evangeliegemeente De Deur

Kom langs en ervaar de levensveranderende kracht van God! Onze diensten bestaan uit het zingen van een aantal liedjes, we loven en prijzen God. info: 06-51507971.

Donderdag 2 januari

Alternatieve nieuwjaarsduik

20.00 uur | Filmtheater Hilversum

"Wij mensen vinden onszelf veel te belangrijk", stelt documentairemaker Victor Kossakovsky. In zijn nieuwe bioscoopdocumentaire 'Aquarela' speelt water de hoofdrol. Met al zijn oerkracht dondert het over ons heen en het is zowel mooi als verontrustend; extase en inspiratie, maar ook vernietiging en menselijk leed. Met indrukwekkende framerates en overweldigende muziek is 'Aquarela' een cinematografisch spektakel.