Annemieke, Gerrie en Hennie van der Laan in de tandartspraktijk.
Annemieke, Gerrie en Hennie van der Laan in de tandartspraktijk. Foto: Bastiaan Miché

Tandartspraktijk Gijsbrecht van Amstel is modern, professioneel en klantvriendelijk

De tandartspraktijk is een echt familiebedrijf. "Mijn vader, Hennie van der Laan, heeft 45 jaar geleden een praktijk overgenomen", vertelt tandartsdirecteur Annemieke van der Laan.

"De praktijk zat in onze woning en mijn zus en ik speelden vaak in de wachtruimte en soms ging ik mee met patiënten om hun hand vast te houden. Ik ben dus letterlijk met het vak opgegroeid. In 2009 ben ik afgestudeerd en samen met mijn vader en oom wilde ik graag de praktijk voortzetten. Al snel werd de praktijk te klein en hebben wij onze intrek genomen in het oude SNS-gebouw. Mijn moeder Gerrie doet de administratie en zorgt er onder andere voor dat declaraties van patiënten zo snel mogelijk worden ingediend bij de verzekeraar."

In de praktijk met zeven behandelkamers werken ze allemaal samen om de best mogelijke mondzorg voor patiënten te realiseren. "Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die angstig zijn voor de tandarts. Door ze te behandelen met lachgas worden ze rustiger, meer ontspannen en hebben ze het gevoel dat de tijd sneller gaat, maar ze maken de behandeling wel bewust mee. We zijn dan ook gekwalificeerd als 'Lieve Tandarts' want we begrijpen het probleem van angst voor de tandarts en hebben daar begrip voor. En pijnloos verdoven met behulp van de 'Quicksleeper' maakt daar onderdeel van uit. Daarnaast maak ik ook MRA-beugels. Dit is een speciaal apparaat voor mensen met chronische slaapapneu zodat ze geen onderbreking meer hebben van de luchtstroom. De beugel houdt de luchtweg open om continu te blijven ademen. Dit doen wij in samenwerking met ziekenhuizen en slaapspecialisten zodat de patiënten de MRA vaak vergoed krijgen."

Dat kinderen goed hun tanden poetsen, vinden ze belangrijk en daarom worden er gratis poetsinstructies gegeven in de praktijk. "Kinderen kunnen pas zelf hun tanden poetsen rond hun tiende jaar en dat heeft te maken met de fijne motoriek. Wij kleuren de tanden zodat ze zelf kunnen zien waar de tandplak zit en dat stimuleert ze om beter te gaan poetsen. Dit kun je ook thuis doen. Als de kinderen hun tanden hebben gepoetst, is het belangrijk dat je het controleert en ook napoetst. Kinderen die verkeerde mondgewoontes hebben, kunnen naar ons toekomen voor een myobrace. Dat is een uitneembare beugel die kinderen stimuleert om weer goed te slikken en ervoor zorgt dat ze hun tong of lip niet meer tussen hun tanden en kiezen kunnen doen. Kosten van de jeugdtandverzorging wordt in bijna alle gevallen vergoed door de verzekeraar."

De praktijk heeft sinds kort een rolstoelkantelaar. "De praktijk is al rolstoelvriendelijk met onze opgang en met de kantelaar kunnen patiënten in hun rolstoel blijven zitten. Je rijdt de rolstoel in de kantelaar en het apparaat gaat dan langzaam naar achteren. Een andere service is dat we op de donderdag extra vroeg open zijn. Vanaf 7.00 uur kun je een afspraak maken."

Annemieke vertelt dat ze het familiegevoel belangrijk vindt en dat alle medewerkers dat graag overbrengen aan de patiënten. "We willen laagdrempelig zijn voor onze patiënten en daarom worden we graag aangesproken met onze voornamen. Dus tandarts Annemieke. En onze praktijk wordt zeer gewaardeerd door de ontspannen sfeer en dat je bij ons alles kunt bespreken."