Groot assortiment katoen en wol bij Creatique.
Groot assortiment katoen en wol bij Creatique. Foto:

Leuke kortingen bij Ans van Creatique

Ans Baeten van Creatique wil over anderhalf jaar met pensioen gaan en de sfeervolle winkel ligt nu al vol artikelen met leuke kortingen.

"Het is een soort leegverkoop. De winkel ligt nog vol met een grote keus op het gebied van haak- en breigarens, patronen, borduurpakketten, kralen en knopen. Op veel artikelen hebben we nu 20 procent korting, ook op bestellingen, en de kralen, band, kant en borduurpakketten verkopen we voor de helft." Ans vertelt dat ze al vijftig jaar deze winkel heeft. "Ik heb in Hilversum op drie locaties gezeten en zit nu al jaren aan de Hoge Larenseweg. Ik ben begonnen in het basisonderwijs waar ik voor de klas stond en ook handwerklessen gaf, waar ik goed in was. Mijn ex-man had een ijzerzaak en verkocht ook emaille en koper en toen dacht ik 'waarom ga ik geen kralen verkopen?' Zo is het begonnen en ik heb het al die jaren met veel plezier gedaan. Maar aan alles komt een eind. Het blijft natuurlijk wel mijn hobby, want ik kan niet zonder breien en haken."
"Ik maak ook eigen brei- en haakpatronen die je erbij krijgt als je het materiaal koopt. In de winkel hangen truien en vesten met een kaartje hoeveel het kost qua materiaal en met een nummer van het patroon. Wat je tegenwoordig ziet, is dat haken weer populair is en dan vooral beestjes haken. Ook worden er veel spreien, sjaals en omslagdoeken gehaakt of gebreid. Het leuke is dat veel jongeren dit ook doen en in de winkel kan ik uitleggen hoe ze dat het beste kunnen oppakken en met welke materialen." In de winkel is een zeer uitgebreid assortiment wol en katoen. "Op het gebied van katoen hebben we zo'n tachtig verschillende kleuren en van wol hebben we zuivere merinowol, dat het meest verkocht wordt omdat het zacht is en niet kriebelt, halfwol en wol met alpaca. Katoen is er in verschillende diktes en met acryl dat een beetje elastisch is. Hiermee kun je bikini's breien voor een vaste pasvorm. Kom langs in de winkel voor advies en voor de kortingen."