Door het spuiten ziet de keuken er weer als nieuw uit.
Door het spuiten ziet de keuken er weer als nieuw uit. Foto:

Keukenfrontjes en meubels zijn weer als nieuw, verkleuren niet en kunnen tegen een stootje

Meubelspuiterij Gooi & Vechtstreek is gespecialiseerd in het spuiten van nieuwe en bestaande keukenfrontjes, binnendeuren en meubels tegen een betaalbare prijs.

Eigenaar en vakman Bert Flink zit al dertig jaar in het schildersvak. "Het is een trend onder schilders om bij mensen thuis de kozijnen, muren en plafonds te spuiten in plaats van te schilderen. Door die trend is mijn passie voor spuiten ontstaan."

"In de winterperiode is het qua schilderwerk rustiger, daardoor bedacht ik het concept van een eigen meubelspuiterij. Om meubelspuiter te worden, heb ik trainingen en cursussen gevolgd. Ik zit nu met beide bedrijven sinds 1 juni 2017 in een bedrijfshal aan de Franciscusweg. Het grote voordeel van spuitwerk is de gladde afwerking. In de speciale spuit- en droogcabine werk ik met de nieuwste technieken en met een hoogwaardige 2-componenten lak voor een lange levensduur dat niet vergeelt en tegen een stootje kan. Ik spuit veel keukenfrontjes wat de keuken een compleet nieuwe uitstraling geeft. Iedereen kan de frontjes bij mij afleveren. In de bedrijfshal heb ik veel voorbeeldstalen liggen en je kunt de stalen ook mee naar huis nemen om voor de keuken de juiste kleur uit te zoeken. Wat klanten vaak niet weten, is dat de glansgraad belangrijk is want dat bepaalt in hoge mate welke indruk de afwerking uiteindelijk geeft. Je hebt vijf soorten glans: natuurmat, dat ook echt mat is, stompmat, zijdemat, zijdeglans, dat tussen mat en hoogglans inzit, en hoogglans. Zijdeglans en natuurmat wordt het meest gekozen."

Redelijke prijs

"Zodra de kleur is uitgekozen en de keukenfrontjes zijn aangeleverd, haal ik de folie eraf. Het MDF komt dan tevoorschijn en in de cabine spuit ik de frontjes. Bij een houten keuken is het mogelijk om deze in diverse kleuren te beitsen en daarna af te spuiten met een blanke lak. Het spuitwerk van een keuken doe ik altijd voor een redelijke prijs en kost tussen de 750 en 2.000 euro. Veel mensen maken hier dan ook gebruik van. Ook spuit ik veel binnendeuren omdat het met de lak kleurvast wordt en het tegen een stootje kan. Deze deuren kan ik ophalen en na het spuiten weer thuis afleveren."

Transparante en eerlijke manier

Bij Meubelspuiterij Gooi & Vechtstreek komen ook veel zakelijke klanten zoals meubelmakers, interieurbouwers, timmerlieden en aannemers. "De materialen die ik kan spuiten zijn MDF, hout, kunststof, metaal en glas. Vooraf kan ik een goede prijsindicatie geven middels een foto van het object. Als ik weet dat het bij iemand anders goedkoper kan, dan vertel ik dat. Ik doe mijn schilderwerk al dertig jaar op een transparante en eerlijke manier en ik weet dat mijn klanten dat erg waarderen. Kwaliteit, eerlijk advies, aandacht en zorg staan bij mij altijd voorop."
Bert is ook actief op Facebook. "Iedereen kan daar zien hoe het in zijn werk gaat en ook enkele objecten bekijken die ik heb gespoten."

Spuitwerk heeft gladde afwerking

De oude keuken die opgeknapt moet worden.