Chiropractor Sten Hofstad legt uit hoe de wervelkolom werkt.
Chiropractor Sten Hofstad legt uit hoe de wervelkolom werkt. Foto: Bastiaan Miché

MoveWell biedt een
innovatieve combinatie van
chiropractie en fysiotherapie

Bij MoveWell werken chiropractoren, fysiotherapeuten en andere specialisten die kunnen helpen bij een verscheidenheid aan klachten, van rugpijn tot hoofdpijn, van artrose tot sportblessures. MoveWell heeft een gespecialiseerd team met een aanpak op maat in een moderne praktijk.

MoveWell is opgezet door Sten Hofstad, die chiropractor en rug- en nekspecialist is. De praktijk heeft een groot team van verschillende specialisten op het gebied van bewegingszorg.

"Mijn ouders werkten in de gezondheidszorg en ik wilde ook graag die kant op. Op een studiebeurs raakte ik in gesprek met een chiropractor en ik was meteen enthousiast. In Nederland heb je geen chiropractie opleiding. Vervolgens heb ik in Engeland deze 5-jarige universitaire opleiding gevolgd. Toen ik mijn studie voltooid had, ben ik in 2007 gaan werken in een chiropractie praktijk in Amsterdam. Na acht jaar wilde ik voor mezelf beginnen en kwam ik in Hilversum terecht in deze prachtige praktijk in dit medisch centrum."
Veel mensen komen met rug- en nekklachten, zoals spit, hernia en artroseklachten naar de praktijk toe. "Wij krijgen geregeld mensen met acute pijn en die proberen we in een korte periode snel weer op de been te krijgen. Mensen met chronische klachten, zoals bijvoorbeeld artrose, kunnen wij ook behandelen. Door deze aandoeningen kun je verkeerd gaan bewegen waardoor je klachten krijgt als stijfheid en pijn."

“De kracht van onze praktijk is de unieke samenstelling van specialisten. De klacht wordt in een team aangepakt. Elk specialisme kent namelijk zijn eigen kracht en effectiviteit, daar moet je gebruik van maken”, geeft Sten enthousiast aan. "De fysiotherapeuten en de chiropractoren kunnen elkaar goed aanvullen. Zo kan de chiropractor door middel van lichte druktechnieken de spanning in de wervelkolom weghalen en zal de fysiotherapeut meer aandacht besteden aan spierproblematieken. De personal trainers zorgen er vervolgens in de medische fitnessruimte voor dat de conditie wordt verbeterd."

Sten geeft aan dat een duidelijke uitleg over je klacht, de behandeling en aanpak erg belangrijk is voor het herstel. “Zo hebben wij bij MoveWell het 'In 3 stappen beter'-plan opgezet. Een overzichtelijke aanpak met de focus op een snel en effectief herstel. In drie stappen leggen wij uit hoe de klachten kunnen verminderen, verbeteren en hoe je deze kunt voorkomen Bij klachten zoals rug- en nekpijn is de kern van het probleem vaak een verkeerde beweging. Spieren krijgen een verkeerd bewegingspatroon, de gewrichten blokkeren en uiteindelijk kan de zenuwfunctie veranderen. Ofwel een zeer complexe kettingreactie. De eerste stap is de focus op het weer soepeler bewegen. Tijdens het eerste consult bij de chiropractor of fysiotherapeut wordt een behandelplan opgesteld en bepaald welke technieken en aanpak moet worden gebruikt. Vervolgens is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de stabiliserende functie van het gewricht om verslechtering te voorkomen." Sten loopt door de fitnessruimte en laat verschillende apparaten zien. “Tijdens de tweede stap wordt er met deze exclusieve trainingsapparatuur gewerkt om stabiliteit en mobiliteit te verbeteren." Eén apparaat heeft zelfs virtual reality om zo de spieren te trainen. “Trainen bij ons is zo nooit saai”, aldus een lachende Sten. "Komt het door je houding, door zwaar werk, door sport die te belastend voor je is of moet je juist gaan sporten omdat je veel achter je bureau zit? In de derde stap kijken wij naar de oorzaak van de klacht. Ook geven wij oefeningen en advies op het gebied van bewegen zoals sport- en houdingsadvies om toekomstige klachten te voorkomen."

Sten vertelt vol trots dat hij de afgelopen jaren MijnOefening heeft opgezet. "Inmiddels is MijnOefening uitgegroeid tot één van de grootste websites met oefening en apps in Nederland. Ook de zorg verandert continu en E-health, wat staat voor elektronische gezondheid, is enorm belangrijk voor het herstel van onze patiënten.”

Het unieke bij MoveWell is het team van verschillende specialisten die gebruik maken van de nieuwste methodes op het gebied van de bewegingszorg. Van nauwkeurige meetinstrumenten tot specialistische trainingstoestellen in de grote medische fitness. In Innovatieve apparaten zodat specifieke spieren optimaal herstellen. “Bij ons draait alles om goed bewegen dus MoveWell. Onze slogan is dan ook MoveWell Feel Better."

Met exclusieve trainingsapparatuur kun je trainen in de fitnessruimte.
Door middel van lichte druktechnieken wordt de spanning weg gehaald.