Vrijdag 3 januari foto expositie 'Zwerfafval' .
Vrijdag 3 januari foto expositie 'Zwerfafval' .

Vrijdag 3 januari

Foto expositie 'Zwerfafval'

9.00 uur | Lopes Dias

De leden van Fotoclub ’t Gooi hebben foto’s gemaakt waarbij zwerfafval op een fotogenieke manier in beeld is gebracht. Zwerfafval kom je helaas dagelijks op al die plekken tegen waar je het liever niet tegen komt. Dit vinden we niet wenselijk en wekt irritatie op. De expositie wil enerzijds de aandacht vestigen op het probleem van zwerfafval en laat anderzijds zien dat zwerfafval ook een onderwerp is voor fraaie foto’s. http://www.fctgooi.nl.

Koffie-inloop

13.30 uur | Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek

Elke eerste vrijdag van de maand is er koffie-inloop aan de Orchideestraat 8. U bent van harte welkom.

Rondleiding

16.30 uur | Dudok Architectuur Centrum

Het licht van Dudok. Wandel samen met een gids in de schemering langs het gebouw en door de zalen van het raadhuis. Na afloop glühwein of chocolademelk. Aanmelden via www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Zondag 5 januari

Expositie

10.00 uur | Regenboogkerk

Een tentoonstelling van cliënten van Sherpa die met nieuw werk, schilderijen en keramiek, hun creativiteit tonen. Zij doen mee aan outsider artist collecties. Einddatum is 21-01-2020.

Wandeling na verlies

10.00 uur | Brasserie Zonnestraal

Miranda van den Eijnden organiseert een boswandeling. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent. Bijdrage € 10,-. Graag vooraf aanmelden bij info@praktijkartesia.nl of 06-23665687.

Nieuwjaarsborrel

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

U bent van harte welkom op de traditionele 'Kleintje Kunst Nieuwjaarsborrel', die als vanouds muzikaal wordt opgeluisterd door onze 'huistroubadour’ Arnoud Kas.

Maandag 6 januari

Tai Chi bij ziekte en herstel

15.00 uur | Viore

Bij Tai Chi maak je rustige, vloeiende bewegingen. De docent is ervaren. Aanmelden via vrijwilligers@viore.org of 035-6853532.

Kantelkoor

19.30 uur | Silo

Tenoren, kom zingen bij het Kantelkoor. Wij zijn een klein, gemengd koor en zingen a capella meerstemmige, klassieke muziek uit alle stijlperiodes. Geen contributie, wel een pot voor een vrije bijdrage. Info: marionvanzonneveld@gmail.com.

Globe Kamer Ensemble

19.45 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Nieuwe leden kunnen zich weer aanmelden bij het Globe Kamer Ensemble. Spelers van dwarsfluit, altblokfluit, viool, cello, contrabas zijn meteen welkom. Andere instrumenten in overleg. Twee concerten per seizoen. Repetities: maandagavond. www.globeckc.nl.

Woensdag 8 januari

De casemanager

19.00 uur | De Koepel

Voor iemand met dementie en zijn familieleden is het krijgen van informatie, praktische hulp en begeleiding erg belangrijk. Een casemanager is een onafhankelijke en vaste begeleider, die iemand met dementie en zijn/haar naasten met raad en daad terzijde staat. Op welke wijze u een beroep op de casemanager kan doen en wat zij voor u betekenen daarover wordt u deze avond geïnformeerd. Gastspreker Kerina Boelema. (casemanager Dementie Amaris zorggroep, netwerk Dementie Gooi en Vechtstreek).

Donderdag 9 januari

Componisten in Oorlogstijd

8.00 uur | Muziekcentrum van
de Omroep

Van 9 t/m 30 januari een lezing over een deel van de Nederlandse muziek-geschiedenis dat maar weinig wordt verteld. Door verhalen, brieven, foto’s, manuscripten en (natuurlijk!) muziek maakt de bezoeker kennis met vergeten componisten. Ma t/m vrijdag 8.00 - 20.00 uur.

Uitgezaaide borstkanker

10.30 uur | Viore,

Gespreksgroep over uitgezaaide borstkanker. Organisatie: Borstkankervereniging Nederland in samenwerking met Viore, centrum voor mensen die leven met kanker en Coach Connect bij Kanker. Kosten €5,- per keer. Mail: vrijwilligers@viore.org of 035-6853532.

Doe Het Niet Zelf avond

18.00 uur | AllArt

'Als je als ondernemer ergens mee zit, dan moet je dat maar zelf oplossen'. Nee! Doe het niet zelf! Samen kom je verder. Deze netwerkavond is ook voor niet-ondernemers met een hulpvraag. Iedereen neemt zelf wat eten en drinken mee. Gezellig!

Nieuwjaarsconcert

20.15 uur | Het Oude Kerkje
Kortenhoef

Het nieuwe jaar wordt swingend ingeluid met niemand minder dan altsaxofonist Benjamin Herman, bekend van zijn band New Cool Collective. Herman is een van de meest vooraanstaande jazzmusici van Nederland. Dat wordt swingen. Adres: Kortenhoefsdedijk 168.

Zondag 12 januari

Jazz in 2: Red! feat.

15.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Opgewekte, soulvolle jazz met twee generaties topmuzikanten. Red staat voor energie, passie, stormachtig en sexy. In de spotlights staan trompettiste Ellister van der Molen en de getalenteerde saxofonist Gideon Tazelaar die samen met drummer en organist meeslepend jazzprogramma neerzetten. Entree € 17,50. Reserveren: https://www.mcogebouw.nl/agenda/red-feat-ellister-van-der-molen/.