Zondag 12 januari swingend het nieuwe jaar in.
Zondag 12 januari swingend het nieuwe jaar in.

Vrijdag 10 januari

Tentoonstelling

8.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep

'Componisten in Oorlogstijd'. Tentoonstelling over de Nederlandse muziekgeschiedenis die maar weinig wordt verteld. Door verhalen, brieven, foto’s, manuscripten en muziek maakt de bezoeker kennis met vergeten componisten. Maandag t/m vrijdag 8.00 - 20.00 uur van 9 t/m 30 januari.

Zaterdag 11 januari

Nieuwjaarsconcert

16.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Vaste organist Patrick Hopper opent het nieuwe jaar op feestelijke wijze met een gevarieerd programma op het Pierre Palla concertorgel. Spetterende orkestwerken, spannende filmmuziek en theaterorgel-evergreens; Zie voor tickets: www. mcogebouw.nl.

Pieternel

20.00 uur | De Kruisdam

Pieternel (met begeleiding van haar gitarist) is een avontuurlijke ‘Nashville-girl’ uit Amsterdam en verlegt de grenzen van het genre. Natuurlijk speelt ze gitaar, maar ze geeft haar eigen draai aan de geliefde sound uit Music City.

Zondag 12 januari

Swingend het nieuwe jaar in!

16.00 uur | De Meentwerf

Nieuwjaarsborrel in de Meentwerf, Mierenmeent 122 in de Hilversumse Meent. Met live-optreden van de funk/soul/jazzband G-age Jazzmen. Eten, drinken, gezelligheid. Toegang gratis.

Expositie

10.00 uur | Regenboogkerk

Een tentoonstelling van cliënten van Sherpa die met nieuw werk, schilderijen en keramiek hun creativiteit tonen. Zij doen mee aan outsider artist collecties. Einddatum is 21-01-2020.

Universele eredienst

11.00 uur | Soeficentrum
Hilversum

Het onderwerp van vandaag is: 'Het water aan de lippen'. Monika Rietveld zal spreken. Hieraan vooraf worden teksten gelezen. Esti Eberhart verzorgt vandaag de muziek. Na afloop ontmoeten wij u graag met een kopje koffie of thee.

Kinderbingo

13.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Kinderbingo met leuke prijzen. Er worden 5 rondes gespeeld. Limonade en lekkers is bij de prijs inbegrepen. Opa's en oma's zijn ook welkom.

Jazz in 2

15.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Opgewekte, soulvolle jazz met twee generaties topmuzikanten. Red staat voor energie, passie, stormachtig en sexy. In de spotlights staan trompettiste Ellister van der Molen en de getalenteerde saxofonist Gideon Tazelaar, die samen met drummer en organist een meeslepend jazzprogramma neerzetten.

Maandag 13 januari

Kantelkoor zoekt tenoren

19.30 uur | Silo

Wij zijn een klein, gemengd koor en zingen a capella meerstemmige, klassieke muziek uit alle stijlperiodes. Geen contributie, wel een pot voor een vrije bijdrage. Info: marionvanzonneveld@gmail.com.

Globe Kamer Ensemble

19.45 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Nieuwe leden kunnen zich weer aanmelden. Dwarsfluit, altblokfluit, viool, cello, contrabas zijn meteen welkom. Andere instrumenten in overleg. Repetities op maandagavond. www.globeckc.nl.

Laagdrempelig sporten

20.00 uur | College de OpMaat

Met een groepje vrouwen sporten op maandagavond. Kosten € 4,- per keer. Opgeven en vragen via WhatsApp 06-40398490 (Rina).

Dinsdag 14 januari

Netwerk 1221

12.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag het trefpunt voor al uw hulpvragen. Heeft u een vraag voor uzelf of iemand anders, maakt u zich zorgen over bijv. leefbaarheid? Kom gewoon even binnen open.

Dans de 5Rhythms

19.15 uur | Jenaplanschool de
Wilgetoren

We dansen de 5Rhythms van 19.15 tot 21.00 uur. Leer om met aandacht in je lichaam te zijn en vind meer (bewegings)vrijheid. Geen danspasjes, wel alle ruimte om je eigen manier van bewegen te vinden. Meer info: movingsparkles.com of 06-25487344.

Filmavond

20.30 uur | Filmtheater Hilversum

Movies that Matter, van Amnesty International. De documentaire 'Ghost Fleet' gaat over moderne slavernij in Thailand. Duizenden mannen doen dwangarbeid op vissersboten, ze zijn onbetaald en soms jarenlang van huis. Activist Patima Tungpuchayakul tracht die duistere situatie wereldkundig te maken.

Woensdag 15 januari

Gespreksgroep 40-60 jaar

14.00 uur | Viore

Voor mensen met kanker die toe zijn aan reflectie en verwerking organiseert Viore, centrum voor mensen die leven met kanker, groepsgesprekken. Deelname: vrijwilligers@viore.org of 035-6853532.

Vrijdag 17 januari

Concert

20.15 uur | Het Jagthuis Kamermuziek

Berlage Saxophone Quartet. Het kwartet zet een nieuw meesterwerk op het programma: De Goldberg Variaties van Bach. Speciaal voor dit concert halen de vier leden alle saxofoons uit de kast.

Zaterdag 18 januari

Inloopspreekuur

9.30 uur | Rechtswinkel Hilversum

Voor juridisch advies op tal van terreinen van het recht zoals arbeidsgeschillen, echtscheidingen, consumentenzaken, huurzaken, burenrecht etc. Meer informatie: www.rechtswinkelhilversum.nl.