Gevaarlijke kruising op de schop

HILVERSUM De volgens velen onveilige kruising van de Zuiderweg met de Kleine Drift (fietstunnel station) wordt nog voor de start van de HOV-werkzaamheden (in maart) afgerond. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders (B en W) op schriftelijke vragen van de ChristenUnie.

In het voorjaar van 2019 beloofden B en W verschillende onveilige verkeerssituaties in Hilversum op te lossen. Eén daarvan is de hierboven genoemde kruising. Met vertegenwoordigers vanuit de buurten, de provincie Noord-Holland en de politie is een ontwerp gemaakt dat nog voor de start van de HOV-werkzaamheden wordt afgerond, aldus B en W. Met name de fietsoversteek is nu onlogisch gepositioneerd en daardoor onveilig. Dit wordt opgelost door de fietsoversteek anders te plaatsen.

De ChristenUnie had eind vorig jaar een serie vragen gesteld nadat ook uit cijfers van Rijkswaterstaat bleek dat Hilversum niet overal even verkeersveilig was. Topper was de kruising Zuiderweg/Kleine Drift met elf ongevallen. Het Den Uylplein was een goede nummer twee met tien klappers. Over die kruising schrijven B en W dat binnen de huidige mogelijkheden maatregelen zijn getroffen voor een verkeersveiliger plein.


Hoofdkantoor weg uit 't Gooi

'S-GRAVELAND Het landelijk kantoor van Natuurmonumenten verhuist van 's-Graveland naar Amersfoort. Daarmee vestigt de vereniging zich centraler in Nederland en bovendien op steenworp afstand van een treinstation.

Dat komt de bereikbaarheid en duurzaamheid van de vereniging ten goede, is de uitleg. De verhuizing is verwachting dit najaar. Daarmee komt een einde aan de vestiging van het hoofdkantoor in het statige Schaep en Burgh in ’s-Graveland. Het centraal kantoor was daar sinds 1975 gevestigd. Het pand was echter te klein om alle landelijke medewerkers te huisvesten.
De buitenplaats blijft eigendom van Natuurmonumenten en zal worden verhuurd. “Natuurlijk doet het een beetje pijn om ons schitterende pand in ’s-Graveland achter te laten, maar met onze verhuizing breekt een nieuwe periode aan voor onze vereniging", aldus directeur Marc van Tweel.