Kortere overgangstermijn minima

HILVERSUM De gemeentelijke blunder met de verkeerd geadresseerde brieven met daarin tekst en uitleg over het gewijzigde minimabeleid heeft een ander nadelig bijeffect. Onbedoeld is de overgangstermijn voor Hilversummers die gebruikmaken van de Regeling Duurzaam nog korter geworden dan vooraf was geadviseerd.

Op z'n zachtst gezegd is de Adviesraad Sociaal Domein 'not happy' met de gang van zaken. Het adviesorgaan is in de pen geklommen. Voorzitter Anja Wijnands-van Daal laat weten dat het college van burgemeester en wethouders half december pas besloten heeft de overgangstermijn te halveren van de geadviseerde zes maanden naar drie maanden. Doordat het verkeerd is gegaan met het versturen van de brieven naar de 2.527 Hilversummers - het adressenbestand was verschoven waardoor de combinatie naam-adres-postcode niet altijd klopte - moet de gemeente nu in de herhaling. Door deze vertraging is de overgangstermijn ook verkort. Daarom dringt de adviesraad erop aan toch te kiezen voor een periode van een half jaar.
Meerdere scenario's zijn de revue gepasseerd bij de gemeente. Uiteindelijk is met het oog op het minimaliseren van budgetoverschrijding toch gekozen voor een overgangsperiode van één kwartaal. De gemeente ziet ondanks de gemaakte fout niets in het verlengen van de overgangstermijn, is de reactie.

9 'Kwetsbaren ontredderd'