'Lichte groei' van bezwaren

HILVERSUM Hilversummers hebben in 2018 meer bezwaarschriften ingediend dan het jaar ervoor. Volgens het college is er met de 373 zienswijzen sprake van een lichte stijging ten opzichte van de 344 van 2017.

Dat blijkt uit het vierde kwartaalbericht 2018 commissie bezwaarschriften/klachten. In de laatste drie maanden van dat jaar kwamen de meeste bezwaarschriften. Dat zijn er 111, waarvan 39 die te maken hebben met het Sociaal Plein geweest. In de overige drie kwartalen was het aantal stabiel met respectievelijk 87, 87 en 88 ingediende zienswijzen.
Uit de eerste twee kwartalen van 2019 is eenzelfde aantal waarneembaar als de twaalf maanden ervoor. In de eerste drie maanden van het vorige jaar klommen 87 Hilversummers in de pen (49 klachten die te maken hebben met Publiekszaken en 38 met het Sociaal Plein) en in de periode april tot en met juni waren dat er 82 (34 Publiekszaken en 48 Sociaal Plein).

Overigens stopt het college van burgemeester en wethouders met het doorgeven van het aantal bezwaarschriften en klachten per kwartaal. De update komt nu per half jaar 'omdat deze rapportage een beter beeld en overzicht op hoofdlijnen geeft van de trends en ontwikkelingen'.


Waarschuwing na drugsvondst

HILVERSUM De eigenaar van een woning aan de Hilversumse Vaartweg heeft, aldus de gemeente, 'een ernstige waarschuwing' gekregen van burgemeester Pieter Broertjes, na een drugsvondst in oktober vorig jaar. Bij een volgend incident gaat het gehele pand dicht.

In de woning worden meerdere kamers verhuurd. In één van die kamers werd vorig jaar de harddrug amfetamine aangetroffen. Aanleiding om deze eigenaar aan te schrijven en ernstig te waarschuwen", aldus de burgemeester.
De kamer waarin de drugs waren, werd echter verhuurd. Omdat niet kan worden aangetoond dat de eigenaar hiervan op de hoogte was en de betreffende huurder het pand al heeft verlaten, blijft het nu bij een waarschuwing. Broertjes: "Mocht er in de toekomst weer drugs worden aangetroffen in één van de kamers van de woning aan de Vaartweg, dan wordt het gehele pand direct gesloten.”