'De Stad Gods' woonhuis voor dementerenden

HILVERSUM Op landgoed Monnikenberg in Hilversum wordt het oude klooster verbouwd tot twee woonhuizen waar in het voorjaar van volgend jaar per woning 20 tot 22 ouderen met dementie kunnen gaan wonen.

Het uit 1900 daterende voormalige klooster staat sinds 2014 leeg en wordt nu klaargemaakt voor een nieuwe bestemming. De organisatie Wonen bij September zal het klooster zo verbouwen en renoveren dat de bewoners hier in twee verschillende woonhuizen kunnen wonen en leven. Het klooster wordt aan de binnenkant flink aangepakt zodat er diverse appartementen, open eetkeukens en gezellige woonkamers ontstaan.
Bij September leven ouderen met dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, die niet meer in staat zijn zelfstandig te wonen. Net als alle woonhuizen van September in Nederland wordt ook dit woonhuis gebouwd op een plaats waar het fijn wonen is.


Eis cel voor seks met 15-jarige

HILVERSUM Tegen een bekende 35-jarige haatvlogger uit Hilversum is een celstraf van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk, geƫist omdat hij seks heeft gehad met een 15-jarige meisje uit Nijmegen.

Op 9 september 2018 werd de vlogger van zijn bed gelicht omdat de ouders van het meisje naar de politie waren gegaan toen hun dochter niet thuis kwam. Het meisje bleek na een ruzie met haar ouders bij de Hilversummer op bezoek te zijn.
De 35-jarige bekende direct dat hij die avond seks met haar heeft gehad. Hem is ook onttrekking aan het ouderlijk gezag, het delen van een seksueel getinte foto van het meisje en smaad ten laste gelegd. Advocaat A. Boumanjal was razend nadat hij de eis had gehoord.

3 'Het werd me te veel'