Verdachte: 'Het werd me te veel'

Vervolg van de voorpagina

De advocaat stelt dat de officier eerder had gesproken over een taakstraf. "Het is onoorbaar", riep hij uit. Hij meent dat de officier niet onbevangen in deze zaak staat. De vlogger had al enkele maanden een relatie met het meisje die hij via Snapchat had leren kennen. Hij dacht dat ze 23 jaar was.
Maar toen hij werd opgepakt maakte hij zich zorgen over haar leeftijd. "Als ze minderjarig is, heb ik een probleem", sprak hij tegen een bekende. Hij stuurde een foto van het meisje rond om iedereen te laten schatten hoe oud ze was. Ook dat is hem ten laste gelegd.
Volgens het Openbaar Ministerie was de verdachte op de hoogte van haar leeftijd maar de Hilversummer stelt dat hij dat niet was.

Ook smaad acht justitie bewezen. De Hilversummer heeft nadat hij in de pers was weggezet als pedofiel een vlog opgenomen waarin hij smadelijke uitspraken over het slachtoffer en haar familie doet. Hij vindt zelf ook dat hij iets te ver was gegaan. "Het werd me te veel. Nadat ik van alles over me heen had gehad wilde ik de andere kant laten horen."
Zijn advocaat verzocht om vrijspraak. De rechtbank doet op 4 februari uitspraak.


5G gedoe voor tv-producties

HILVERSUM Het is nog onduidelijk wat de gezondheidsrisico's zijn van het 5G-netwerk. Duidelijk is wel dat het supersnelle netwerk consequenties heeft voor de media-industrie, schrijft het Hilversumse college van burgemeester en wethouders (B en W).

De 5G-technologie, opvolger van de 4G-techniek, moet ervoor zorgen dat ook in de toekomst de steeds groter wordende hoeveelheid apparaten, sensoren, data en beelden kunnen blijven versturen. De veiling van een deel van de 5G frequenties start medio dit jaar. Hilversum heeft interesse, al wacht het de uitkomsten van het onderzoek naar de gezondheidsrisico's (straling) af.
Wel zijn er gevolgen voor voor de media-industrie. Er gaat namelijk geschoven worden met frequenties. "Simpel gezegd wordt de ruimte om draadloos te communiceren beperkt", aldus B en W. "Draadloze microfoons en zenders lopen het risico uit te vallen waardoor de productie van uitzendingen in gevaar komt." Op het Media Park komt een proef om het probleem op te lossen.