Nieuw zwembad op Arenapark is wens van college

HILVERSUM Geen renovatie van het bestaande zwembad De Lieberg, maar een spiksplinternieuw bad. Deze nieuwe voorziening past volgens het college van burgemeester en wethouders het best op het Arenapark.

Dat is wat B en W dinsdag hebben bepaald tijdens hun wekelijks vergadering. Voor nieuwbouw waren twee locaties in beeld: Sportpark Loosdrecht en het Arenapark. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de laatste, omdat een nieuw, functioneel zwembad goed past bij de wensen van kantoren, recreatie en sport die de gemeente daar wil hebben. En omdat het bad hier behouden blijft voor Oost in plaats van het naar de rand van Hilversum verplaatsen.

3 Geen tropisch zwemparadijs


Eindelijk groei economie Hilversum

HILVERSUM Na jaren van krimp zit de werkgelegenheid in Hilversum eindelijk in de lift. Dit jaar loopt het aantal werkplekken in de mediastad op naar 49.000. Dat is een stijging van 2 procent ten opzichte van de 46.900 werkplekken in 2018. Het harde werk begint z'n vruchten af te werpen, menen ze in het raadhuis.

Wethouder Wimar Jaeger van Economie is opgetogen over de groei. Hilversum en de Gooi en Vechtstreek zijn al jaren een krimpgebied, terwijl de regio's om ons heen (Amsterdam, Utrecht en Almere) juist floreren. Het beter inzetten op de economie, zoals de Democraat het noemt, begint te werken. Daarmee bedoelt hij onder meer de samenwerking van de gemeente met bedrijven en ondernemersverenigingen. Jaeger realiseert zich goed dat één zwaluw nog geen zomer maakt en zegt dat de situatie kwetsbaar blijft.

17 Keihard blijven werken