Gedoe dreigt over opvolger Jaeger

HILVERSUM Met het aangekondigde vertrek van wethouder Wimar Jaeger is blijkbaar de prangende vraag op tafel gekomen wie hem gaat opvolgen. Het meest voor de hand liggende is dat D66 een opvolger levert, maar Hart voor Hilversum schijnt ook wel oren te hebben om dé nieuwe wethouder uit eigen gelederen te halen.

Jaeger kondigde afgelopen week zijn ontslag per begin maart aan. Het tijd is voor een nieuwe horizon, is de officiële lezing. Ook benoemt hij de wissel die het wethouderschap heeft getrokken op zijn privéleven. D66-fractievoorzitter Annemarie den Daas meldde vervolgens al vrij snel dat zij binnen twee weken een opvolger hoopt te kunnen presenteren. "Er zijn interne en externe kandidaten." Bronnen melden dat zeker vier D66-raadsleden staan te springen om de plek van Jaeger in te nemen.
Maar bij coalitiepartner Hart voor Hilversum kijkt men anders aan tegen deze kwestie. De grootste partij binnen de gemeenteraad is met maar één wethouder - na het vertrek van Angelika Pelsink eind 2018 - niet de grootste in de coalitie. Destijds was namelijk de afspraak dat Pelsink niet zou worden vervangen. Echter, bij nieuwe ontwikkelingen zou 'Hart' een tweede wethouder krijgen. Namens de lokale partij houdt fractievoorzitter Jan Slingerland zich op de vlakte. "Maar natuurlijk heeft Hart voor Hilversum ook wensen."

5 en 9