Cel geëist voor dealen XTC rond scholen

HILVERSUM Tegen een 21-jarige Hilversummer is deze week een celstraf geƫist van 48 maanden vanwege de verkoop van harddrugs rondom scholen in Hilversum, Loosdrecht, Eemnes en Laren tussen augustus 2016 en juli 2019.

Zijn 19-jarige vriend, hoorde twaalf maanden cel eisen. Hij zou tussen januari en juli 2019 hebben gedeald in hard- en softdrugs, volgens het Openbaar Ministerie.
Het bewijs voor de lange periode haalde het OM op bij de ex-vriendin van de 21-jarige. Zij verklaarde samen met haar beste vriendin dat het dealen in augustus 2016 was begonnen. De 21-jarige bekende dat hij gedeald had vanaf januari 2019, maar dat hij niet wist dat de kinderen waaraan hij verkocht zo jong waren. De 19-jarige verklaarde dat hij veel met de Hilversummer omging omdat zij vrienden waren, maar zij zouden niet samen werken.

3 'De Apotheker'


Voortvluchtige doodrijder van Fleur opgepakt

LOOSDRECHT Een voortvluchtige 57-jarige man uit Loosdrecht is dinsdagavond opgepakt voor het veroorzaken van het dodelijke ongeval in maart 2016 waarbij de toen 19-jarige Fleur Balkestein om het leven kwam.

De man is in een woning in Loosdrecht opgepakt door Het Fugitive Active Search Team in Nederland van de Landelijke Eenheid. Hij moet namelijk nog een straf van 1095 dagen hechtenis uitzitten, maar meldde zich niet bij de gevangenis.
De Loosdrechter was in 2019 door het Gerechtshof van Leeuwarden in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel voor het doodrijden van de jonge Hilversumse op de Nieuw-Loosdrechtsedijk.

3 'Hoge snelheid'