'Onbehoorlijk bestuur blijven agenderen'

HILVERSUM Wat de PvdA betreft, is er sprake van onbehoorlijk bestuur in Hilversum. Het college van burgemeester en wethouders houdt zich niet aan gemaakte beloftes. Ondanks de toezegging transparanter te gaan acteren op het gebied van het verstrekken van subsidies ziet de oppositiepartij tot nu toe nog geen enkele verbetering.

Daarom is PvdA-raadslid Jacqueline Kalk afgelopen week in de pen geklommen. Zij heeft nu een open brief geschreven aan het voltallige college. Dat was in haar optiek nodig na een informele bespreking tussen een deel van de politiek en wethouder Karin Walters van Financiƫn over de subsidies van 2018 en 2019. Haar boodschap is dat B&W moeten nakomen wat ze beloven. "Dat is wat we moeten blijven agenderen", luidt haar verklaring. Eerder schreef Kalk een open brief naar wethouder Wimar Jaeger na de raadsvergadering over de integriteitskwestie.

15 'Respectloos'


'Unanieme steun' voor Central Park 2.0

HILVERSUM Stichting Betrokken Omwonenden Busremise Hilversum (BOB-H) houdt de touwtjes in eigen handen. Het nieuwe concept voor Central Park is dinsdag in wijkcentrum De Geus besproken met leden en kan volgens Henri van IJken rekenen op unanieme steun van de aanwezigen.

De volgende stap is het gesprek aangaan met wethouder Floris Voorink van Ruimtelijke Ordening. BOB-H wil samen met de gemeente en de andere partijen, waaronder de woningcorporaties, het waterschap en busremise-eigenaar Dennenborghgroep, een masterplan voor dit gebied opstellen.

5 Driehoek Larenseweg erbij