Autokenteken verraadde daders overval

Vervolg van de voorpagina

De politie kon de twee mannen, die de Bussumer beroofden van geld en wegreden, uiteindelijk arresteren doordat het slachtoffer het kenteken van deze wagen doorgaf. Diezelfde wagen werd vervolgens aangetroffen bij de snackbar. De twee daders komen uit Hilversum en Soest. Onderzocht wordt of zij betrokken zijn bij eerdere overvallen in Hilversum-Oost, waaronder de overval op de Attent-supermarkt eind vorig jaar.

In de snackbar aan de Kamerlingh Onnesweg zaten op het moment van de arrestatie meerdere klanten. Maar vanaf het moment dat de politie arriveerde, gingen de deuren dicht. "Mensen waren rustig aan het eten toen het gebeurde. Voor hen is het heel vervelend. Verder is het allemaal buiten gebeurd", vertelt een medewerker. Zij meldt dat in ieder geval één van de twee daders weleens vaker bij haar in de zaak kwam. "Zij waren heel nonchalant aan het eten. En ineens zie je dan dat wapen, dat bleek een nepwapen te zijn, op een stoel liggen en nog een zak met coke." De eetgelegenheid was woensdag gewoon weer open.


HOV-werk op Venetapark

HILVERSUM De bouw van de weg over het Venetapark gaat komende maandag van start. De weg is nodig om bestemmingsverkeer straks - als de Oosterengweg vanwege de HOV-werkzaamheden is afgesloten - vanaf de zijde van de Liebergerweg toegang te geven tot het Venetapark.

In totaal gaat het om zo'n honderd vrachten met grond en het aanvoeren van materialen. De appartementen en het parkeerterrein op het Venetapark blijven bereikbaar. Ook het verkeer op de Liebergerweg ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. De weg is eind maart klaar voor gebruik en wordt in april afgemaakt.

Als eerste verdwijnen de lantaarnpalen en trottoirbanden. De afgegraven grond gaat naar Anna's Hoeve en dient daar voor de bouw van de natuurbrug. Vervolgens komt de riolering. Langs de weg komen keerwanden (L-vormige elementen) die het hoogteverschil van de weg tot de bermen opvangen. Het trottoir en de weg worden bestraat en voorzien van straat- en verkeerslichten. De beplanting in de groenperken volgt in november.