Doe jij mee aan de fotowedstrijd?
Doe jij mee aan de fotowedstrijd? Foto: Marie Claire Aling

Juniorwedstrijd Zilveren Camera in het museum

HILVERSUM Museum Hilversum staat opnieuw in het teken van nieuwsfotografie. De tentoonstelling van de Zilveren Camera is nog tot en met zondag 22 maart te zien. Daarnaast verzorgt het museum een fotowedstrijd voor jongeren.

Met deze fotowedstrijd Zilveren Camera Junior probeert de culturele instelling de jeugd uit te dagen om foto’s te maken en in te leveren van hun eigen dagelijkse nieuws. “Wat gebeurt er op jouw school, in jouw familie of in de buurt”, legt Ivy Mazurek van Museum Hilversum uit. “Met de wedstrijd ervaar je hoe het is om een nieuwsfotograaf te zijn.”
De organisatie werkt met twee leeftijdscategorieën: van tien tot en met dertien jaar en van veertien tot en met achttien jaar. Net als bij de Zilveren Camera-wedstrijd, de belangrijkste prijs voor fotojournalistiek in Nederland, kunnen jongeren een enkele foto insturen of een serie. Een professionele jury beoordeelt de ingeleverde plaatjes. In de jongste leeftijdscategorie kijkt ook de kindergemeenteraad naar de foto’s. “Kinderen kijken anders naar beeld. Daarom willen we samen met kinderen kijken naar compositie, creativiteit en verhaal”, aldus Mazurek.

Insturen kan tot en met dinsdag 10 maart. De deelnemers maken kans op een camera. Wie zich Fototalent van het Jaar mag noemen, maakt de organisatie op zondag 15 maart bekend. Burgemeester Pieter Broertjes reikt de prijzen uit.