HAP praat over MRA sleutelgebied

HILVERSUM Het aanmelden van het sleutelgebied bij de Metropoolregio Amsterdam en de ambitie van het college van burgemeester en wethouders om voor 2040 10.000 nieuwe woningen te realiseren, houdt de gemoederen flink bezig. Dit is een ideaal onderwerp voor Stichting Hilversumse Architectuurprijs (HAP) om te agenderen.

Dat doet zij dan ook. Donderdag 2 april verzorgt de stichting een debatsessie in het raadhuis met als titel Hilversum sleutelgebied: wel of niet? De twee gastsprekers zijn architecten/ontwikkelaars Sjoerd Soeters (onder meer co-architect van Amsterdam ArenA) en Friso de Zeeuw (onder andere hoogleraar Gebiedsontwikkeling). Vertegenwoordigers van de gemeente zijn gevraagd de ontwikkelingen en de ambities te verklaren. Na de inleidende praatjes is er tijd voor debat met de zaal. Felix Meurders is de gespreksleider.
Aan de orde komen tijdens deze sessie, die gratis is bij te wonen, de volgende vragen: kunnen 10.000 überhaupt wel en zijn deze echt nodig? Daarnaast vraagt HAP zich af wat deze investering dan betekent voor de infrastructuur en bereikbaarheid van Hilversum en de omliggende natuur.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via www.hilversumsearchitectuurprijs.nl


Nog geen teken van 'gooiers' brandbommen

HILVERSUM De politie tast nog in het duister in het onderzoek naar verschillende incidenten van vrijdag en zaterdag waarbij molotovcocktails zijn gegooid. "Het lijkt erop dat het jongeren tot zestien jaar zijn, maar we hebben weinig daderinformatie waarmee we aan de slag kunnen", erkent een politiewoordvoerder.

Zaterdagavond meldde de politie op Twitter dat er twee molotovcocktails waren gegooid naar een bushalte op de grens van Bussum en de Hilversumse Meent. Het gaat om de abri op de Meentweg, vlakbij de J F Evertslaan in de Bussumse wijk Het Spiegel. In die straat was het vrijdagmiddag en -avond al raak. Volgens een buurtbewoner zijn er twee brandbommen gegooid in de buurt van zijn huis. De daders zijn weg gesprint in de richting van de Hilversumse Meent. De politie is op zoek naar getuigen.