Blunder van wethouder Jan Kastje.
Blunder van wethouder Jan Kastje. Foto: Bastiaan Miché

Kastje 'vergeet' mededeling over noodzakelijke extra investering

HILVERSUM Wethouder Jan Kastje van Klimaat en Energie trekt het boetekleed aan. Tijdens de laatste raadsvergadering heeft hij niet zitten opletten en is 'vergeten' aan de raad te melden dat er meer geld nodig is om extra zonnepanelen neer te kunnen zetten op Anna's Hoeve en dat is nu juist de grote wens van de meerderheid van de politiek.

De raad wil meer zonnepanelen op Anna's Hoeve realiseren. Daarmee kan de gemeente de CO²-uitstoot van het raadhuis mee compenseren. In het aangenomen amendement van de ChristenUnie gaat het over een onderzoek naar 3.100 zogeheten pv-panelen in plaats van de oorspronkelijke bedachte 1.500.
De maandag voorafgaand aan de raadsvergadering over het verduurzamen van het raadhuis kreeg Kastje te horen dat er extra investeringen nodig zijn op Anna's Hoeve om het rendabel te krijgen. "De importantie van het bericht is op dat moment onvoldoende tot de portefeuillehouder doorgedrongen en hij heeft zich in de raadsvergadering daarom niet gerealiseerd dat hij dit in het debat had moeten opmerken", is de pijnlijke zin in de deze week verstuurde collegebrief.
Overigens staat de locatie van de zonnepanelen nog niet vast. Het college heeft de opdracht aan een extern bureau gegeven dat kansrijke plekken in kaart gaat brengen. Kastje toont berouw. Hij had, zo is te lezen, de extra investering moeten melden. Hij biedt zijn verontschuldigingen aan voor het nalaten hiervan.