De wedstrijd tussen Hilversum Hurricanes en Utrecht Dominators werd geplaagd door storm Dennis. Foto: Bastiaan Miché

Hurricanes boeken zege voor overleden voorzitter

HILVERSUM De storm Dennis creëerde een mooi affiche voor de openingswedstrijd van het American Footballseizoen 2020. Hilversum Hurricanes openden op eigen veld tegen Utrecht Dominators, een wedstrijd die in het teken stond van het overlijden van Addie Braakman.

De erevoorzitter van de Hurricanes, die twintig jaar het bestuur leidde, kwam op 28 januari na een kort ziekbed te overlijden. Het duel werd vooraf gegaan met een indrukwekkende minuut stilte. Vervolgens kwam het treffen pas laat op gang. Beide ploegen hadden moeite met de harde windvlagen. Pas aan het einde van het tweede kwart wist de thuisploeg de ban te breken. Na een mooie pass van Maurice Tielen, was het receiver Robin Hetharia die de Hurricanes op voorsprong bracht: 7-0. Al snel verdubbelde Tielen de score; 14-0.
In het derde kwart nam de wind verder toe, veel gecombineerd met regen. Dit resulteerde in steeds slordiger spel van beide teams. De tijd tikte weg en de zege van de Hurricanes kwam niet meer in gevaar. Komend weekend speelt Hilversum tegen Rotterdam Trojans.