Lekker meezingen met de bekende nummers.
Lekker meezingen met de bekende nummers. Foto: Beeld en Geluid

''Superworkshops' zijn populair'

Vervolg van de voorpagina

Het is niet één, twee, drie vier' bij het aftellen, maar 'vijf, zes, zeven, acht'. Zomaar één van die weetjes die voorbij komt tijdens de dansworkshop die deel uitmaakt van het programma bij de voorstelling van 40 jaar Kinderen voor Kinderen in Beeld en Geluid.
Tot en met 1 maart zijn er in het Hilversumse museum allerlei extraatjes rondom het populaire kinderkoor. Behalve de 'superworksops' dans en zang (door een Kinderen voor Kinderen-coach) is er de sing-a-long en ook een meet & greet met (oud)-leden van Kinderen voor Kinderen. Belangstellenden betalen dan wel 2,50 euro extra per activiteit. Het advies, aldus een woordvoerder, is wel om via de website van Beeld en Geluid vooraf te reserveren. "De workshops zijn populair."

Het voordeel van dit uitje is dat het zowel voor ouders als kinderen een feestje is. Zo gaan de kinderen uit hun dak op recentere nummers als Hupsakee en Raar maar Waar. De ouders neuriën vervolgens mee met klassiekers als Op een onbewoond eiland en Ik heb zo waanzinnig gedroomd.
Naast de superworkshops, die op gezette tijden en data plaatsvinden, biedt Beeld en Geluid dagelijks een Kinderen voor Kinderen-parcours. Van oefenen met dansen en zingen en een Kinderen voor Kinderen-quiz tot het bedenken van onderwerpen voor nieuwe liedjes. Kinderen krijgen bij de kassa een stickerkaart. Een volle kaart levert een echte Kinderen voor Kinderen-talentbutton op.
Bovendien is Kinderen voor Kinderen dit jubileumjaar te gast in de Experience van Beeld en Geluid. Bezoekers dansen in de POPstudio mee op de muziek of betreden zelf het podium voor een Kinderen voor Kinderen-playbackshow. De wand met gouden platen toont het succes van Kinderen voor Kinderen door de jaren heen.