Rechter: Geen samenwerking

Vervolg van de voorpagina

De rechtbank noemt het kwalijk dat de Hilversummer ook harddrugs verkocht aan jongeren tussen de 14 en 16 jaar. Ook werd hij gestraft wegens het stalken en bedreigen van zijn ex- vriendin. Tegen de Hilversummer was 48 maanden cel geƫist. Zijn 19-jarige maat, ook uit Hilversum, kreeg een celstraf van zestig dagen en een taakstraf van honderd uur. De rechtbank acht hem niet schuldig aan de verkoop van harddrugs en spreekt hem daarvan vrij. Wel heeft de 19-jarige een maand in softdrugs gehandeld. Het OM eiste twee weken geleden een celstraf van twaalf maanden.

Het was een moeder, die haar 14-jarige zoon doodziek van een MDMA-pil aantrof, die de zaak tegen de 21-jarige Hilversummer en zijn 19-jarige vriend aan het rollen bracht. De puber vertelde dat hij de pillen gekocht had van 'de apotheker'. De 21-jarige man zou de plaatselijke dealer zijn die onder meer in Hilversum en Loosdrecht actief was.
De vrouw ging direct naar de politie. Op 1 juli van het vorige jaar konden de twee in de kraag worden gevat nadat uitgebreid was gerechercheerd. In de auto trof de politie wiet en harddrugs aan. Tijdens de huiszoeking bij de 21-jarige werden 900 XTC-pillen en 650 Ritalinpillen gevonden.

Uit onderzoek in de telefoon van de hoofdverdachte stonden 21 namen van minderjarigen. Ook had hij een professionele prijslijst met gadgets voor klanten die groot afnamen. Bij zijn 19-jarige maat vond de politie niets. De rechtbank spreekt de twee vrij van een samenwerkingsverband, zoals justitie meende. Volgens de rechtbank hebben zij naar het zich laat aanzien apart van elkaar klantencontact onderhouden.


Bij snackbar aangehouden duo nog vast

HILVERSUM De twee mannen die vorige week dinsdag werden opgepakt bij Cafetaria 't Kamrad, nadat zij daarvoor op de Weg over Anna's Hoeve een man uit Bussum beroofden, zitten nog altijd vast.

Het duo, uit Hilversum en Soest, wordt verdacht van afpersing, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten. Het onderzoek is nog gaande. Volgende week beslist de raadkamer of zij nog langer vast blijven zitten.