Camerabeelden oud en nieuw onbruikbaar

HILVERSUM Het lijkt erop dat de vuurwerkvandalen, die tijdens oud en nieuw, huis hebben gehouden in Kerkelanden niet zullen opdraaien voor de vernielingen. De schade bij de scholen in deze wijk en Zuidoost was 32.000 euro in totaal. Beelden van de flexibele camera's zijn niet bruikbaar.

"Het weer, de dichte mist en de opstelling van de daders, buiten de camera vernielen, speelden hierbij een rol", is de uitleg die te lezen is in de collegebrief Vooruitblik en terugblik jaarwisseling 2019-2020. Buurt- en politieonderzoeken hebben eveneens (nog) niets opgeleverd. Daarmee lijken de daders, die onder meer met zware vuurwerkbommen gooiden en voor flinke schade zorgden bij de Augustinus- én Goudenregenschool. buiten schot te blijven

De belastingbetaler legt nog eens 12.000 euro neer voor de schade die is opgelopen tijdens de jaarwisseling op de gemeentelijke eigendommen. Ook van deze vernielzuchtigen ontbreekt nog ieder spoor. Als de daders worden gegrepen, draaien zij op voor de kosten. De schaderegisseur heeft op zaterdag 4 januari een zogeheten 'bulkaangifte' gedaan bij de politie.

9 Drie vuurwerkvarianten


Cel voor dealen bij scholen Gooi

HILVERSUM De hoofdverdachte in de strafzaak tegen twee jonge drugsdealers uit Hilversum, die ook rondom middelbare scholen in 't Gooi hun werkterrein hadden, is veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk met reclasseringstoezicht.

De 21-jarige Hilversummer is schuldig aan het dealen en het bezit van hard- en softdrugs in de periode maart 2017 tot zijn arrestatie in juli 2019.

5 Geen samenwerking