Zondag 1 maart de film 'A star is born'.
Zondag 1 maart de film 'A star is born'.

Vrijdag 28 februari

Tentoonstelling

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

'Pionieren in projectontwikkeling; het grotestadsdenken van Johan Matser' In deze tentoonstelling komen voornamelijk projecten aan bod die Matser in Hilversum en omgeving realiseerde. Maar er wordt ook aandacht besteed aan hedendaagse projectontwikkeling. Informatie: www.dudokarchitectuurcentrum.nl. (wekelijks open donder tot en met zondag)

Spelletjesavond

19.30 uur | Wijkcentrum De Geus

Elke vrijdagavond kunt u Rummikubben, Klaverjassen, Keezen of gewoon fijn sjoelen. Aanmelden: info@degeus-hilversum.nl.

Zaterdag 29 februari

Heidewandeling

14.00 uur | eetcafé 't Pandje

Uitnodiging om een gezellige en sportieve wandeling van ca. 7,5 km. met ons mee te lopen over de heide tussen Hilversum en Bussum.

Dan Feest je toch mee

20.15 uur | Theater Santbergen

Avondvullende show vol herkenbare anekdotes. Want verzeilen we niet allemaal weleens ergens waar we niet wilden zijn? Mocht dat gebeuren en je weet niet wat je moet doen? Dan feest je toch mee. Tickets: www.robbertjanproos.nl.

Zondag 1 maart

Historische Tuin

14.00 uur | Costerustuin

Reeds nu in het vroege voorjaar heeft de tuin veel te bieden. Veel van onze planten vertonen reeds de komst van de zomer. De tuin heeft een grote basiscollectie aan planten welke via een QR code van nadere informatie kunnen worden voorzien. Informatie: www.costerustuin.nl of 06-30044056.

Wandeling na verlies

10.00 uur | Beeldentuin
De Zanderij

Op zondag organiseert Miranda van den Eijnden een boswandeling. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent. Bijdrage € 10,-. Vooraf aanmelden: info@praktijkartesia.nl of 06-23665687.

Expositie

11.00 uur | Regenboogkerk

Elke zondag en dinsdag een expositie met aan de wand werk van Rob Bouwmeester. In de vitrine Anneke Moesker, eerst edelsmid, nu keramist. Zij wil vooral toegankelijk werk maken.

Jubileumconcert

15.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Al 60 jaar is Ruud Bos componist. Bekend van o.a. de Efteling en tv-series. Het Goois Symfonie Orkest onder leiding van Joost Geevers, met medewerking van Maaike van Widdershoven en Wil van der Meer. (zang) Presentatie: Ivo de Wijs. Www.gooissymfonieorkest.nl.

Film: 'A star is born'

15.30 uur | Theater De Dillewijn

Bradley Cooper speelt country-ster Jackson Maine. Hij ontdekt de onbekende zangeres Ally (Lady Gaga), die haar droom om het waar te maken in de muziek-business al zo goed als opgegeven heeft. Totdat Jack haar aanmoedigt en in de spotlights zet.

Maandag 2 maart

Tai chi bij kanker

15.00 uur | Viore

Iedere maandagmiddag zijn er tai chi lessen in een groep voor ieder die leeft met kanker. Hier draait het om houding en evenwicht. Kosten € 5,- per keer. Info/aanmelden: viore.org/agenda, vrijwilligers@viore.org of 035-6853532.

Kantelkoor zoekt tenoren

19.30 uur | Silo

Wij zijn een klein, gemengd koor en zingen a capella meerstemmige, klassieke muziek uit alle stijlperiodes. Informatie: marionvanzonneveld@gmail.com.

Globe Kamer Ensemble

19.45 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Nieuwe leden kunnen zich weer aanmelden. Dwarsfluit, altblokfluit, viool, cello, contrabas zijn meteen welkom. Andere instrumenten in overleg. Repetities: maandagavond. Www.globeckc.nl.

Dinsdag 3 maart

Tijd voor je hart

13.00 uur | Christelijk Spiritueel Centrum

Een meditatiecursus die helpt om in drie maanden tijd meer stilte, gebed en meditatie in je dagelijks leven op te nemen. Aanmelden: www.christelijkspiritueelcentrum.nl/contact/agenda/.

Woensdag 4 maart

SeniorWeb-Inloop

10.00 uur | De Koepel

Zonder afspraak kunt u elke woensdag tussen 10.00 en 16.00 uur terecht in ons leslokaal. Voor informatie, het maken van lesafspraken, het beantwoorden van gebruikers vragen en technische ondersteuning. Www.seniorwebhilversum.nl.

Dementie vriendelijk

19.00 uur | De Koepel

Wat is dementievriendelijk? Wanneer is de gemeente dementie vriendelijk? Welk gedrag vertoont een dementie vriendelijk persoon? Het gaat over ons allen. Gastspreker: Cees Croes, voorzitter van Alzheimer Nederland.

Donderdag 5 maart

PowerSooS

18.00 uur | Viore

Iedere eerste donderdag van de maand gratis PowerSooS. Samen eten en praten voor jongvolwassenen die kanker hebben (gehad). Let op: soms een andere datum, zie viore.org/agenda. Aanmelden@viore.org of 035-6853532.

Vrijdag 6 maart

Concert

20.15 uur | Het Jagthuis
Kamermuziek

Ruña ’t Hart (viool) & Laurens de Man. (piano) geven een concert. Brahms had het gevoel dat de muzikale wereld van zijn tijd nog steeds in de schaduw van Beethoven stond.