Busremiseclub daagt gemeente uit

HILVERSUM Stichting Betrokken Omwonenden Busremise Hilversum (BOB-H) wil als gelijkwaardig partner aan tafel komen met onder andere de gemeente als het gaat over de toekomst van de eigen leefomgeving. Daarom vraagt de stichting aan het college van burgemeester en wethouders hun buurtinitiatief aan te wijzen als pilot in het kader van Right to Challenge.

Bij Right to Challenge kunnen initiatiefnemers taken van overheden overnemen als zij menen het beter, slimmer, anders of goedkoper te kunnen. BOB-H daagt de gemeente nu uit om met dit recht, dat verankerd is in Grondwetartikel 5, het buurtinitiatief met elkaar te realiseren. BOB-H wil een ecologisch stuk groen gerealiseerd zien op het huidige terrein van Connexxion aan de Larenseweg. Dit project staat beter bekend als Central Park Hilversum.

Samen met de gemeente en de ontwikkelende partijen - waaronder woningcorporaties Dudok Wonen en Het Gooi en Omstreken en ook projectontwikkelaar van de busremise Dennenborgh Group,en bewonersvereniging OSP - wil de stichting, die meer dan duizend leden heeft, één plan ontwikkelen voor het hele postcodegebied 1221. Dit moet leiden tot een integraal en een door de buurt gedragen plan. En een plan waar de andere gelijkwaardige partners en belanghebbenden synergie in zien.

3 'Naar versie 3.0'