Dader die man in scootmobiel sloeg nog zoek

HILVERSUM De man die vorige week woensdagmorgen een 66-jarige Hilversummer in een scootmobiel met een schep zou hebben geslagen en vervolgens heeft aangereden, is nog altijd niet opgepakt. Dat zegt een politiewoordvoerder.

Het slachtoffer reed 19 februari rond 10.30 met zijn scootmobiel op de Huygensstraat richting de Hoge Larenseweg. Daar zag hij een bekende staan, die tegen hem begon te schreeuwen. Deze man sloeg het slachtoffer vervolgens met een schep. Toen de 66-jarige de klap probeerde af te weren, liep hij een snee op. Het slachtoffer zag hierop kans snel weg te rijden met zijn scootmobiel.
Even later, omstreeks 11.30 uur, reed de man in zijn scootmobiel op de Kleine Drift, vlakbij de Larenseweg. Daar werd hij plotseling van achteren aangereden. Door de klap belandde de man met scootmobiel en al op de stoep en kwam hij tussen de daar geparkeerde scooters terecht. Hoewel het slachtoffer niet gewond raakte, liep de scootmobiel wel schade op. De politie is nu op zoek naar getuigen, in het bijzonder de vrouw die na de aanrijding aan het slachtoffer vroeg of het goed met hem ging.


Groen langs hek van plein

Vervolg van de voorpagina

De school heeft de prijs gewonnen omdat alle leerlingen intensief zijn betrokken bij het maken van een plan om hun schoolplein, een eindeloos veld met saaie stoeptegels, groener te maken. Dat meldt de Vrienden van het Gooi over de uitreiking van de Edwin Klomp Natuurprijs 2020 aan de van Hasseltschool.

Het groen komt langs het hek van het plein, waardoor de buurt er ook van kan genieten. Dit ontwerp, uitgewerkt door groep 7 en 8, gaat de school nu realiseren. Op 13 maart, ter gelegenheid van NL-doet gaan zij met hulp van de kinderen en hun ouders en buurtgenoten aan de slag.

Edwin Klomp was een buitenmens, een zeer actieve Natuurwacht, die van 1970 tot zijn overlijden in 2017 groepen natuurliefhebbers meenam in de natuur. Hij vond educatie voor met name kinderen en jongeren heel belangrijk. De Vrienden van het Gooi willen in zijn geest handelen door kinderen te leren over het belang van de natuur in je eigen omgeving.