D66 én Hart zijn op zoek naar opvolger Jaeger

HILVERSUM Het is nog onduidelijk wie en vooral welke partij de wethouderspositie van Wimar Jaeger overneemt. Zowel D66 als Hart voor Hilversum (HvH) zijn druk doende met het vinden van een geschikte kandidaat.

Jaeger (D66) beleeft woensdag 4 maart, de verjaardag van de gemeente, zijn laatste werkdag en op maandag 9 maart is in het MCO zijn afscheidsreceptie. Het is de vraag of er dan al een opvolger is. Hoewel het logisch lijkt dat een partijgenoot de Democraat opvolgt, heeft men bij HvH daar een andere mening over. Na het vertrek van wethouder Angelika Pelsink (HvH) en er toen geen opvolger kwam, was namelijk de afspraak dat bij 'nieuwe ontwikkelingen' de lokale partij een nieuwe wethouder mocht uitkiezen.
Desondanks is D66 'gewoon' op zoek gegaan naar een opvolger. Op de vacature die de Democraten op de eigen website hebben staan, zijn meerdere reacties binnengekomen. Van binnen en buiten Hilversum, vertelt voorzitter Joost Koelega. Inmiddels is er al met enkele kandidaten gesproken.

3 en 21


Dagelijks vragen over coronavirus

HILVERSUM Ook in 't Gooi en de Vechtstreek zijn er grote zorgen en vooral veel vragen over het coronavirus. Bij de regionale afdeling van de GGD komen dagelijks vragen binnen.

Benadrukt wordt dat er nog geen besmetting met het virus is en het (nog) niet nodig is om maatregelen te nemen op bijvoorbeeld scholen en kinderdagverblijven. Wel is er begrip voor het feit dat mensen ongerust zijn. "Volgens de landelijke richtlijn van het RIVM is thuishouden of weren niet nodig als kinderen geen klachten hebben."
Alle GGD’en volgen de situatie op de voet; dit doen zij samen met het RIVM en de hulpverleners in de regio. "Alle huisartsen worden goed geïnformeerd door de GGD."