'De kandidaat springt op een rijdende trein'

Vervolg van de voorpagina

Fractievoorzitter Jan Slingerland van Hart voor Hilversum vertelt dat het nog geen uitgemaakte zaak is of zijn partij een geschikte kandidaat vindt om wethouder Wimar Jaeger op te volgen. Komend weekend is daar meer duidelijkheid over. De moeilijkheid zit hem volgens de fractievoorzitter in het feit dat deze 'kandidaat, zo halverwege de coalitieperiode, op een rijdende trein springt' en geen 'wittebroodsweken' beleeft.
Bij D66 is men op zoek naar een kandidaat die één op één de taken van Wimar Jaeger overneemt. Zo moet hij of zij onder andere een visie hebben 'op de verdere ontwikkeling van de Media, Cultuur, Economie in de Mediastad en de regionale samenwerking'. Daarnaast is de persoon fulltime beschikbaar, in Hilversum of de regio woonachtig en/of heeft deze een aantoonbare relatie met de stad.

De zogenaamde wethoudersadviescommissie - bestaande uit Koelega, raadslid Marijke Groesz en 'adviseurs met ruime politieke-bestuurlijke ervaring Marieke van Dijk en Siefko Julius - zullen gesprekken voeren met enkele kandidaten en een advies uitbrengen aan de fractie. Koelega gaf vrijdag aan te hopen dat dat op 4 maart, tijdens de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering, een nieuwe kandidaat-wethouder bekend is.

Voor Slingerland is dat laatste nog de vraag. Net als Koelega wil hij niet al te ver vooruit kijken, mocht blijken dat beide partijen met een kandidaat komen. "Voorop staat dat Hilversum bestuurbaar moet blijven. Een conflict heeft niemand voor ogen."


LHBTI+ in de Geus stopt

HILVERSUM Het tweewekelijkse ontmoetingsmoment voor LHBTI’ers in wijkcentrum de Geus op vrijdagmiddag stopt binnenkort. Er was te weinig belangstelling voor.

Namens Hilversum Inclusief, dat de bijeenkomsten organiseert, zegt Jerry Braaksma dat er louter mensen uit de werkgroep zelf naar de bijeenkomsten kwamen. En dus heeft de gemeente, dat aan de Geus de huur voor deze ontmoetingsmomenten betaalde, de huur opgezegd. Braaksma geeft aan dat nu wordt bekeken hoe dit soort bijeenkomsten wel een succes kunnen worden. Een optie is 'een borrel met inhoud'.