Man opgepakt na schietgeweld in Hilversum

HILVERSUM Bij een woning aan de Leeuwerikstraat in Hilversum heeft in de nacht van zaterdag op zondag een schietpartij plaatsgevonden. Uiteindelijk heeft de politie een verdachte, een 20-jarige man uit Loosdrecht, kunnen aanhouden.

De schietpartij vond plaats rond 1.45 uur. Agenten gingen er direct heen en troffen de geschrokken melder samen met aan paar anderen aan. Zij vertelden dat er was geschoten door iemand die zij kenden, aldus de politie dinsdag. Er raakte niemand gewond. Hierna ging de verdachte er in zijn auto vandoor.

Na kort onderzoek wist de recherche de locatie van de auto met de verdachte te achterhalen. Agenten achtervolgden hem en probeerden hem tot stoppen te brengen. Een politiehelikopter kwam ter plaatse en nam de achtervolging vanuit de lucht over.
Even later raakte de auto met de verdachte van de weg en kwam tot stilstand tegen een boom bij de Sweserengseweg in Maarssen. Daar is de man aangehouden. Hij is gecontroleerd door ambulancepersoneel en vervolgens ingesloten voor verhoor.


Arrestaties na twee overvallen

HILVERSUM In het onderzoek naar de overvallen op snackbar Röling en de Attent-supermarkt in Hilversum in november vorig jaar, zijn twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen en een 18-jarige man uit Huizen.

Op 20 november 2019 werd de snackbar aan de Kleine Drift overvallen door twee jonge overvallers. Vijf dagen later, op 25 november, was de supermarkt aan de Minckelersstraat (waar mensen met een verstandelijke beperking werken) aan de beurt. Uit onderzoek bleek dat zeer vermoedelijk dezelfde daders hadden toegeslagen.

Kort na de overval op de supermarkt werden op basis van sterke verdenkingen twee mannen van 18 jaar aangehouden. Deze zijn al snel vrijgelaten, omdat er te weinig bewijs was voor hun betrokkenheid. Bij BureauNH werd op 4 december 2019 aandacht besteed aan de twee overvallen. Dat leidde tot zeer bruikbare informatie binnen, aldus de politie, waarna de twee daders - na verder onderzoek - uiteindelijk zijn opgepakt.