Coronavirus: inwoners Gooi besmet

HILVERSUM Het was niet zozeer de vraag of maar eerder wanneer het coronavirus 't Gooi zou bereiken. Woensdag was het bericht van de GGD Gooi en Vechtstreek daar: twee inwoners uit deze regio zijn besmet geraakt met COVID-19.

Het gaat om een 56-jarige man uit Naarden en een 45-jarige man uit Blaricum. Beiden zijn in Noord-Italiƫ geweest en zijn nu in thuisisolatie. De inwoners zijn onderzocht door de GGD door middel van bemonstering. Na laboratoriumonderzoek stelde het RIVM dit resultaat dinsdagavond vast. De man uit Blaricum was op skivakantie met zijn gezin. Zijn gezinsleden, ook twee schoolgaande kinderen, hebben geen klachten maar blijven de komende dagen wel thuis. De inwoner uit Naarden was op familiebezoek. De GGD Gooi en Vechtstreek brengt in kaart met wie deze patiƫnten contact hebben gehad (zogeheten contactonderzoek) om te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidt.
Het bericht van de GGD kwam twee dagen nadat bekend werd dat het Europese hoofdkantoor van Nike in Hilversum zowel maandag als dinsdag dicht was vanwege een coronabesmetting bij een van de medewerkers. Deze medewerker, geen inwoner van 't Gooi en de Vechtstreek, was in de besmettelijke fase niet op kantoor aanwezig, bleek dinsdag. En dus liepen zijn tweeduizend collega's uit tachtig verschillende landen geen gevaar.

5 Bij Nike alles rustig