Dinsdag 10 maart Raadhuisconcert.
Dinsdag 10 maart Raadhuisconcert. Foto: Yani

Vrijdag 6 maart

Concert

20:15 uur | Het Jagthuis
Kamermuziek

Een concert van Ruña ’t Hart (viool) & Laurens de Man (piano). Brahms had het gevoel dat de muzikale wereld van zijn tijd nog steeds in de schaduw van Beethoven stond. Vanmiddag eerst alle drie de vioolsonates.

Zaterdag 7 maart

Album Release

21:00 uur | De Vorstin

Maidstone presenteert het nieuwe album Tree of Life. Stevige rockmuziek gespeeld door alleen maar vrouwen. Entree € 5,-.

Zondag 8 maart

Kinderbingo

13:00 uur | De Geus

Limonade en lekkers voor de kinderen is altijd gratis. Ook de opa's en oma's zijn welkom om mee te spelen. Er zijn totaal vier rondes voor € 0,50 per ronde. De superronde kost € 1,-.

Disney Concert

15:00 en 19.00 uur |
De Vorstin

Plzier Entertainment bestaat tien jaar en dat moet gevierd worden. Een uniek concert met de allerleukste hits die Disney ooit gemaakt heeft.

'Piano & Passie'

16:00 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Thomas Beijer en Nicolas van Poucke spelen de tweede suite van Rachmaninov en Lutoslawski’s hilarische variatiereeks op een thema van Paganini. Ze sluiten af met 'Het Sluwe Vosje' van Janacek.

Maandag 9 maart

Samen genieten van natuur

15:30 uur | Lopes Diaslaan 146 privé huis

Wandeling op de Westerheide. Ga mee en zet je zintuigen open, verplaats je in de tijd van de rendierjagers. Spot reewild, vogels, de ijstijd-kei en machtige bomen. Ga op in de stilte en verwonder je over de zonsondergang en tegelijkertijd de opkomst van de volle maan. Kosten € 25,-. p.p. Opgeven via agnesmeijs@gmail.com. Maximum 12 deelnemers.

Kapellezing

20:00 uur | De Kapel

Kapellezing met Klaas van Egmond. Thema: Een nieuw moreel Kompas. Www.dekapelnu.

Dinsdag 10 maart

SeniorenFit

9:30 uur | De Geus

Wekelijks op dinsdagmorgen van 9.30 tot 10.15 uur een ontspannende SeniorenFit. iedereen die wat meer wil bewegen en dat samen met buurtbewoners wil doen is van harte welkom. € 1,- per keer.

Lunchen voor een Prikkie

11:30 uur | Wijkcentrum De Geus

Gezellig lunchen met buurtbewoners. Elkaar ontmoeten en helpen daar waar nodig is. Iedereen is welkom. We vragen een kleine bijdrage van € 3,50.

Netwerk 1221

12:00 uur | De Geus

Heeft u een vraag voor uzelf of iemand anders, maakt u zich zorgen over b.v. leefbaarheid. Kom gewoon even binnen lopen privacy is gewaarborgd.

Drie gangen diner

12:00 uur | Het Palet, Leger des Heils

Voor maar € 5,- eet je een heerlijk drie gangen diner. Als je vijf keer bent geweest is de zesde maaltijd gratis.

Tacoyo

19:00 uur | Wilhelminaschool (gymzaal)

Tacoyo is een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining voor groepen op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Doel is het verbeteren van conditie, vitaliteit en gezondheid.

Meditatiecursus

20:00 uur | Christelijk Spiritueel Centrum

'Tijd voor je hart' is een meditatiecursus die helpt om in drie maanden tijd meer stilte, gebed en meditatie in je dagelijks leven op te nemen. Informatie: www.christelijkspiritueelcentrum.nl.

Filmavond

20:15 uur | Filmtheater Hilversum

Movies that Matters, van Amnesty International. In de ontroerende debuutfilm 'Adam', vindt de zwangere Samia in Casablanca werk en onderdak bij een alleenstaande moeder. Een mooi verhaal over het overwinnen van tegenslagen en het leren omgaan met het verleden.

Raadhuisconcert

20:15 uur | Raadhuis Hilversum

In een maalstroom van zang, dans, tekst en muziek klinken de luitliederen van John Dowland uit de mond van de gelauwerde jonge Canadese sopraan Elisabeth Hetherington. Zij zingt en danst samen met dansgezelschap LeineRoebana.

Woensdag 11 maart

HET energieloket

14:00 uur | Siësta Coffeecorner Winkelcentrum Kerkelanden

Energiecoöperatie HET (Hilversumse Energie Transitie) geeft informatie over energiebesparing en het onderzoek van HET, Firan en Waternet of een warmtenet een haalbare en betaalbare optie is in de wijk. Vanaf april op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur.

Donderdag 12 maart

SeniorWeb

10:00 uur | De Koepel

SeniorWeb houdt in het kader van de landelijke SeniorWeb actie met thema 'Slim op Pad' een open dag van 10.00 -16.00 uur. Houdt onze website seniorwebhilversum.nl in de gaten voor verder nieuws over deze dag.

Door kunstenaars gekleed

15:30 uur | Wijkcentrum St. Joseph

Mode in de kunst en kunst in de mode. Deze cursus bestaat uit vier lessen waarin tijdens iedere les aandacht zal zijn voor markante voorbeelden van kledingstijlen door de eeuwen heen aan de hand van onder meer voorbeelden uit schilderijen. Www.artemisomnibus.nl/cursussen/door-kunstenaars-gekleed.