Bemiddeling over Talpa-pand van de baan

HILVERSUM In plaats van met elkaar om de tafel te zitten, staan de partijen ineens weer lijnrecht tegenover elkaar. De bemiddeling tussen een delegatie van de bewoners uit de Boomberg, Talpa Network en Van Wilsum Vastgoedbeheer is van de baan.

De directe aanleiding is het indienen van een nieuwe aanvraag omgevingsvergunning van de eigenaar van het pand. Op het terrein moet een aantal bomen verdwijnen en wil Talpa een parkeergarage realiseren voor de medewerkers die er komen te werken. Omwonenden zien dit als het doorbreken van de 'wapenstilstand'. Tijdens de commissievergadering in februari liet Edwin van Wilsum al weten de omgevingsvergunning aan te gaan vragen.

11 'Messen weer op tafel'


Opvolger Jaeger is er, aldus D66

hilversum Het gedoe tussen D66 en Hart voor Hilversum (HvH) over een nieuwe wethouder als opvolger van de woensdag vertrokken Wimar Jaeger lijkt met een sisser af te lopen.

D66 heeft namelijk wel een 'bestuurlijk ervaren kandidaat' gevonden, HvH niet. De fractie van de lokale partij wees een door het bestuur aangewezen kandidaat maandag namelijk af. De kandidaat van D66 heeft al de instemming van de coalitie, aldus D66.

15 'Na screening'