Wimar Jaeger beleefde woensdag zijn laatste raadsvergadering als wethouder.
Wimar Jaeger beleefde woensdag zijn laatste raadsvergadering als wethouder. Foto: Bastiaan Miché

Na screening naam opvolger bekend

Vervolg van de voorpagina

D66 Hilversum maakt de naam van de kandidaat, de persoon die wethouder Wimar Jaeger opvolgt, pas bekend als hij door de gebruikelijke gemeentelijke screening is gegaan. Hopelijk, aldus de Democraten, kan dat binnen twee weken. D66-fractievoorzitter Annemarie den Daas (ook zij werd getipt als opvolger) is blij dat er een opvolger is voor Jaeger. "De fractie is ervan overtuigd dat deze kandidaat-opvolger vanwege zijn bestuurlijke ervaring als wethouder in een gemeente uit de Metropoolregio Amsterdam zich snel kan inwerken en heel goed past in de dynamiek van de mediastad."
Jaeger, die overigens wél gebruik maakt van de wachtgeldregeling, maakte eind januari bekend dat hij na bijna zes jaar per 4 maart zou stoppen als wethouder. Na de 'open sollicitatieprocedure', die volgde, is nu dus een winnaar uit de bus gekomen. “Met deze kandidaat halen we een ervaren wethouder naar Hilversum, een analytisch en kundig bestuurder met visie", aldus D66-afdelingsvoorzitter Joost Koelega, tevens lid van de Wethouders Adviescommissie. "Hij is een bruggenbouwer, collegiaal en geïnteresseerd in mensen. Dat is belangrijk voor de inwoners, de ondernemers en de politiek van Hilversum."
De mededeling van D66 houdt in dat Hart voor Hilversum (HvH) achter het net vist. De coalitiepartij meende - na het vertrek van HvH-wethouder Angelika Pelsink in 2018 - vooraan in de rij te staan als het gaat om het vinden van een opvolger voor de Democraat. Ook deze partij ging daarom op zoek naar een opvolger. Fractievoorzitter Jan Slingerland zei maandag nog dat het bestuur een kandidaat had gevonden. Echter, de fractie van HvH heeft deze kandidaat maandagavond afgewezen. "Verder had en heb ik geen inhoudelijk commentaar", aldus Slingerland. "Het is nu even niet anders."