Broertjes sluit woning na wietvondst

HILVERSUM Een woning aan de Roosendaalstraat blijft drie maanden dicht. Dat is de beslissing die burgemeester Pieter Broertjes vorige week heeft gemaakt. In november is in dit huis een professionele hennepkwekerij gevonden en vervolgens opgerold.

Broertjes handelt op basis van de Opiumwet. Volgens artikel 13b van deze wet is de burgervader bevoegd om panden te sluiten wanneer er vanuit het gebouw drugs verstrekt, verhandeld of verkocht worden. Dat was hier in november duidelijk aan de orde is zijn mening. "De woning wordt gesloten, ondanks het feit dat de woning werd verhuurd”, stelt Broertjes. "De eigenaar blijft als verhuurder verantwoordelijk voor het gebruik van de woning. Van de eigenaar van het pand wordt verwacht dat er een zekere mate van onderzoek wordt gedaan naar wat er zich in de woning afspeelt."

Drie kweekruimten

Tijdens politieonderzoek kwam de professionele kwekerij aan het licht. Bij het binnengaan van het pand eind 2019 troffen de dienders drie verschillende kweekruimten aan. Deze waren voorzien van assimilatielampen, luchtfilters, ventilatoren en een irrigatiesysteem. Tevens bleek er sprake te zijn van het illegaal tappen van stroom. Met de sluiting wordt de naamsbekendheid van het pand als drugspand doorbroken.

In januari gaf de burgemeester nog een officiële waarschuwing aan de eigenaar van een woning aan de Vaartweg. Daar waren in oktober drugs gevonden. In december sloot Broertjes nog een bedrijfspand aan de Zeverijnstraat, waar eerder in 2019 32 kilo Chrystal Meth was aangetroffen.