Het centrum moet diverser worden.
Het centrum moet diverser worden. Archieffoto: Bastiaan Miché

Hilversum wil bruisender en toekomstbestendig centrum

HILVERSUM Het centrum van Hilversum aantrekkelijker maken om te winkelen, uit te gaan, te werken en te wonen. Dat is het doel van het convenant dat woensdag door de gemeente Hilversum en Stichting Centrum Hilversum is ondertekend.

Beide partijen willen de komende jaren intensiever samenwerken om het centrum bruisender en toekomstbestendig te maken. Wethouder Wimar Jaeger van economie is zeer verheugd met dit convenant. "Door de afspraken die we in dit convenant hebben vastgesteld kunnen we het centrum weerbaarder maken, maar vooral sterker en diverser, zodat iedere Hilversummer er zich kan vermaken", aldus Jaeger. "Maar de ondernemers hebben er ook profijt van omdat dit extra bezoekers trekt en dus extra omzet. Win-win."
De afgelopen jaren heeft de retail het zwaarder gekregen door meer concurrentie en de toename van online shoppen. Door bijvoorbeeld meer bezoekers te trekken, evenementen, de ontwikkeling van het stationsgebied en de Kerkbrink wil de gemeente met deze deal een aantrekkelijk centrum creëren. Maar ook het centrum toegankelijk maken en houden voor mindervaliden is daar onderdeel van.