De Bethlehemkerk.
De Bethlehemkerk. Foto: Bastiaan Miché

'Duurzame' activiteiten in Zuid

HILVERSUM Hilversum-Zuid staat vanaf zaterdag 21 maart een week lang volledig in het teken van verschillende activiteiten rondom duurzaamheid. De start is met een markt in de Bethlehemkerk aan de Loosdrechtseweg 263.

Na de opening om 11.00 uur door wethouder Jan Kastje zijn er verschillende activiteiten en een 'afvalscheidingsspel' onder leiding van de GAD. Het verzoek aan ieder is om afval mee te nemen. Na afloop van het spel geeft de GAD een lezing waarbij wordt ingegaan op de resultaten van het spel. Ook zijn er meer dan tien Hilversumse duurzame doeners aanwezig om te vertellen over hun activiteiten. Het is een divers gezelschap dat informatie geeft over onder meer duurzame kleding, veganistisch eten, energietransitie, wasbare luiers duurzaam koken en repareren in plaats van weggooien.
Maar ook de dagen erna zijn er activiteiten. Zo vertelt een bewoner maandag 23 maart vanaf 19.30 uur in de Bethlehemkerk hoe hij zijn woning duurzaam heeft gemaakt en staat dinsdag 24 maart de Tiny House van Marileen Fabels bij de Zoutkeet. Vanaf 14.00 uur zijn buurtbewoners welkom. 's-Avonds geeft een bewoner van zo’n huisje een lezing. Ook is er om 19.30 uur de aftrap van de prijsvraag1215: afvalscheiding voor bewoners van hoogbouw.
Woensdag 25 maart om 17.30 uur dient de Bethlehemkerk als 'Restaurant 1215' en wordt er gekookt tegen verspilling. Reserveren is nodig. En donderdag 26 maart om 19.30 uur wordt de film 'Before the Flood' vertoond in de Savornin Lohmanschool. Vrijdag 27 maart is er tussen 16.00 en 18.00 uur de Expositie Recyclekunst. Locatie is de Van Hasseltschool. Om 17.00 uur sluit wethouder Kastje de week af en wordt de uitslag van prijsvraag1215 bekend gemaakt. Meer informatie: www.bethlehemkerk.nl of www.heikracht.nl.