Dinsdag 17 maart Filmisch Railjournaal 2019.
Dinsdag 17 maart Filmisch Railjournaal 2019.

Vrijdag 13 maart

Foto expositie

9.00 uur | Lopes Dias

De leden van Fotoclub ’t Gooi hebben foto’s gemaakt met het thema ‘Oud en Nieuw’. Bij de getoonde foto’s gaat het om het contrast tussen iets ouds en een nieuwe versie ervan. Elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag te bezichtigen.

NLdoet

9.30 uur | St. Vitus Kerk

NLdoet helpt op 13 en 14 maart mee bij duizenden projecten. Ook bij het onderhouden van de moestuin bij de Vituskerk aan het Melkpad. Helpt u 's morgens ook mee?

Tentoonstelling

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

In deze tentoonstelling komen voornamelijk projecten aan bod die Matser in Hilversum en omgeving realiseerde. Maar er wordt ook aandacht besteed aan hedendaagse projectontwikkeling. Voor meer informatie, zie www.dudokarchitectuurcentrum.nl. Elke zaterdag, zondag, donderdag en vrijdag te bezichtigen.

Spelletjesavond

19.30 uur | Wijkcentrum De Geus

Een gezellige spelletjesavond. Rummikubben, klaverjassen, keezen of gewoon fijn sjoelen. Aanmelden kan via info@degeus-hilversum.nl.

Filmpresentatie

19.30 uur | AllArt

Aan het begin van zijn zesdaagse bezoek (13 tot 18 maart) aan Nederland willen we Q’ero priester/sjamaan Nicolas Pauccar Calcina uit Peru voorstellen. Hij zal iets vertellen over zijn volk de Q’eros en zij rol daarbinnen. Daarna wordt de film ‘Humano’vertoond waarin we een jonge man volgen op het inwijdingspad. Informatie: www.kawsaypacha.com.

Zaterdag 14 maart

Back the 50’s, 60’s and 70’s

20:00 uur | De Kruisdam

De muziek van Ben en René gaat terug naar de vijftiger, zestiger en zeventiger jaren, waar onder meer muziek van Buddy Holly en The Everly Brothers in hun favorieten lijst staan.

Concert

20.15 uur | Willibrordkerk

Muziek uit de barokperiode, dat is waar de leden van het Combattimento Consort voor leven. Bekende en onbekende werken uit de 17e- en 18e-eeuwse barokmuziek vormen de kern van hun repertoire en dan vooral de stijlen waarin fantasie en beweging een grote rol spelen. Voor concerten op de Berg selecteerden ze uiteenlopende werken van bekende (Bach) en minder bekende (Janitsch, Graun) grootheden uit de barok.

Zondag 15 maart

Rommelmarkt

10.00 uur | Lopes Dias

Grote rommelmarkt van 10.00 tot 15.00 uur. Lopes Diaslaan 213.

Speciale diensten

11.00 uur | Evangeliegemeente
De Deur

Kom naar de speciale diensten met evangelist S. Draaijer. Om 11.00 en 18.00 uur. Peter Planciusplein 12. Informatie: 06-51507971.

Expositie

11.00 uur | Regenboogkerk

Een expositie met aan de wand werk van Rob Bouwmeester uit Hilversum, geïnspireerd door De Stijl. In de vitrine Anneke Moesker, eerst edelsmid, nu keramist. Zij wil vooral toegankelijk werk maken.

Maandag 16 maart

Tai chi bij kanker

15.00 uur | Viore

Iedere maandagmiddag is er tai chi onder begeleiding bij Viore centrum voor iedereen die leeft met kanker. Kenmerkend voor tai chi zijn rustige, vloeiende bewegingen. Alles draait om houding en evenwicht. Kosten €5,- per keer. Info/aanmelden: viore.org/agenda, aanmelden@viore.org of bel: 035-6853532.

Kantelkoor

19.30 uur | Silo

Tenoren, kom zingen bij het Kantelkoor. Wij zijn een klein, gemengd koor en zingen a capella meerstemmige, klassieke muziek uit alle stijlperiodes. Geen contributie, wel een pot voor een vrije bijdrage. Info: marionvanzonneveld@gmail.com.

Globe Kamer Ensemble

19.45 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Nieuwe leden kunnen zich weer aanmelden. Dwarsfluit, altblokfluit, viool, cello, contrabas zijn meteen welkom. Andere instrumenten in overleg. twee concerten per seizoen. De repetities zijn op maandagavond. www.globeckc.nl.

Laagdrempelig sporten

20.00 uur | College de OpMaat

Met een groepje vrouwen sporten we elke maandagavond. We organiseren dit voor en met elkaar, de avond is elke week anders. Kosten € 4,- per keer. Opgeven en vragen via Whatsapp: 06-40398490. (Rina)

Dinsdag 17 maart

SeniorenFit

9.30 uur | De Geus

Wekelijks op dinsdagmorgen van 9.30 tot 10.15 uur een ontspannende SeniorenFit. iedereen die wat meer wil bewegen en dat samen met buurtbewoners wil doen is van harte welkom. € 1,- per keer.

Koffie om de hoek

10.00 uur | De Geus

Elke dinsdag en donderdag een gezellige inloop van 10.00 tot 12.00 uur. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze.

Inloopochtend

10.00 uur | Rozenkruis Centrum Hilversum

Van 10.00 tot 12.00 uur is er een inloopochtend getiteld: Boeddha. Adres: Koninginneweg 41. Informatie: www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185. U bent van harte welkom.

DamesFit

10.30 uur | De Geus Hilversum

Wilt u samen met andere dames gezellig fitnessen dan bent u van harte welkom. Kosten € 1,- per keer.

Lunchen voor een Prikkie

11:30 uur | De Geus Hilversum

Gezellig lunchen met buurtbewoners, elkaar ontmoeten en helpen daar waar nodig is. Dit is een prettige Geuzen-initiatief van buurtbewoners, iedereen is welkom. We vragen een kleine bijdrage van € 3,50.

Netwerk 1221

12.00 uur | De Geus Hilversum

Heeft u een vraag voor uzelf of iemand anders, maakt u zich zorgen over b.v. leefbaarheid? Kom gewoon even binnen lopen privacy is gewaarborgd.

Gezellig drie gangen diner

12.00 uur | Het Palet,
Leger des Heils

Voor maar € 5,- eet je een heerlijk drie gangen diner in Het Palet. Als je vijf keer bent geweest is de zesde maaltijd gratis.

Tijd voor je hart

13.00 uur | Christelijk Spiritueel Centrum

Wil je in drie maanden leren meer stilte, gebed en meditatie in je dagelijks leven op te nemen? Je leert over mediteren en ook van binnen tot rust komen. Www.christelijkspiritueelcentrum.nl/meditatie-en-stilte/cursus.

Tacoyo

19.00 uur | Wilhelminaschool (gymzaal)

Tacoyo is een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Doel is het verbeteren van conditie, vitaliteit en gezondheid.

Filmisch Railjournaal 2019

19.45 uur | Lopes Dias Hilversum

Het Journaalteam van het Railtheater Amsterdam komt bij ons een film vertonen over alle actualiteiten op spoor- en tramgebied van december 2018 t/m 2019. De entree bedraagt € 2,50, ook voor niet-leden. Dit is een initiatief van de NVBS. Iedereen is welkom.

De klimaatcrisis

20.00 uur | De Geus Hilversum

Het zoveelste hitterecord, orkanen of extreme regenval. Kom langs en in ruim één uur vertellen we wat er aan de hand is en wat we er aan kunnen doen. Daarna gaan we in gesprek over klimaatverandering, onze XR-uitgangspunten en plannen we acties.

Woensdag 18 maart

SeniorWeb-Inloop

10.00 uur | De Koepel Hilversum

Zonder afspraak kunt u elke woensdag terecht in ons leslokaal. Voor informatie kijk op seniorwebhilversum.nl.

Workshop lepelsnijden

10.00 uur | Culturele Buitenplaats De Hoorneboeg

Met simpel gereedschap (bijl en houtsnijmes) maak je van een stuk stam of een tak je eigen lepel, spatel of pollepel. In en rondom de tipi leer je er alles over. Een fijne dag met koffie, thee en lunch. Meedoen? www.vershout.nl.

Symposium Energie-Realisme

13.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep

De lopende discussie betreffende de energietransitie in Nederland is gericht op zon, wind en biomassa. Dit symposium brengt ook andere opties onder de aandacht zoals aardgas, waterstof en nieuwe vormen van kernenergie. Tickets www.energie-realisme.nl.

In gesprek met Nicolas

14.00 uur | AllArt

Deze activiteit is bedoeld voor jong-volwassenen en voor ieder die hen wil ondersteunen in de belangrijke rol die zij te spelen hebben in de wereld.

PCOB Hilversum

14.00 uur | Bethlehemkerk

Lezing door Shuki Mulder, HR manager en vrijwilliger bij Versa. De levensverwachting is in 100 jaar bijna verdubbeld tot 83 jaar. Bij die levensverwachting moeten we de maatschappij anders inrichten. Wat doet de Gemeente Hilversum? Vrij entree.

Donderdag 19 maart

Verbeter je geheugen

9.30 uur | MediaPark

Train het brein met Boris Konrad. Verbeter het geheugen van leerlingen. Een unieke trainingsdag. Locatie: Museum Beeld en Geluid te Hilversum. Inschrijven via onderwijsdesk.nl. Meer info: 035-6957025. (Emmeliek Boost).

Vrijdag 20 maart

Profielfotodag

10.00 uur | Ontwerpfabriekje

Eens per jaar organiseert Ontwerpfabriek een professionele fotoshoot. Voor slechts € 45,- exclusief BTW krijg je twee digitale portretfoto's van zeer hoge kwaliteit. Je kunt die foto's naar hartelust gebruiken voor je website, CV, LinkedIn, Twitter, geliefde etcetera. Wij vinden dat je een goede profielfoto op je website en social media moet hebben. Www.ontwerpfabriekje.nl/nieuws.

Open Podium

19.30 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Deze editie wordt extra bijzonder, want het is dit jaar 250 jaar geleden, dat Ludwig van Beethoven geboren werd. Kom gezellig genieten van dit bijzondere open podium van Globe in Studio 1 van het MCO, toegang is gratis

Workshop

20.00 uur | Christelijk Spiritueel Centrum

Een gezellig en leerzaam avondje uit en leren masseren. Een leuk cadeau voor je partner. Rudy en Tjitske geven de workshop samen. Aanmelden verplicht. Www.christelijkspiritueelcentrum.nl.

Eurodag

10.00 uur | Het Palet,
Leger des Heils

Kom naar de 'Eurodag' van onze goed gesorteerde tweedehands kledingwinkel. Er is voor iedereen wel iets leuks te vinden.