Hilversummer besmet met coronavirus

HILVERSUM Bij een 52-jarige inwoner van Hilversum is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. In totaal zijn er in de regio Gooi en Vechtstreek nu 7 besmettingen met het virus.

De man keerde recent terug van een skivakantie in Noord-Italië, waar hij het virus waarschijnlijk heeft opgelopen. Hij verblijft met ziekteverschijnselen in thuisisolatie. Hij maakt het naar omstandigheden redelijk. Zijn gezinsleden hebben geen klachten, maar blijven de komende 14 dagen wel uit voorzorg thuis. Er zijn geen schoolgaande kinderen bij betrokken. GGD Gooi en Vechtstreek is direct contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie de man tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad.

13 'Callcenter'


Connexxionbus blijft in 't Gooi

HILVERSUM Transdev, het moederbedrijf van Connexxion, blijft het tot 2030 het openbaar busvervoer in de Gooi en Vechtstreek verzorgen. De nieuwe concessieperiode start op 11 juli volgend jaar.

De provincie Noord-Holland verleent de concessie voor het OV in de regio aan Transdev, omdat hun inschrijving als beste is beoordeeld. Behalve van Transdev kwamen er inschrijvingen binnen van EBS en Arriva. "Transdev rijdt dan met alleen maar accu-elektrische bussen en biedt aanzienlijk meer OV aan dan nu het geval is." Transdev start in 2021 met bussen die allemaal accu-elektrisch zijn. Ook de R-netlijn 320 is vanaf de start met elektrische bussen. Daarmee is de Gooi en Vechtstreek één van de eerste regio’s in het land waar het regionaal busvervoer volledig ‘Zero Emissie’ is.

2 '320 rijdt vaker'