De Boomberg na de opknapbeurt.
De Boomberg na de opknapbeurt. Foto: Habion

Start verbouwing De Boomberg

HILVERSUM De voorbereidingen hadden wat voeten in aarde, maar de verbouwing van De Boomberg is nu dan echt begonnen. Dat melden pandeigenaar en woningcorporatie Habion deze week.

Vanwege de transformatie van het woondienstencentrum aan de Vaartweg 42 moesten tientallen bewoners worden overgeplaatst. Het al jaren leegstaande St. Carolus aan de Bosdrift werd gevonden als onderkomen. Deze boodschap en de verhuizing deden het nodige stof opwaaien.
In januari zijn de bewoners over gegaan naar de Bosdrift. Nu is klus aan de Vaartweg begonnen. "Na maanden van voorbereiden, overleggen met bewoners en aannemers, tekeningen doornemen en rekenwerk is het dan zover: de transformatie van De Boomberg in Hilversum is gestart", meldt Habion.
Het hart van De Boomberg wordt als eerste aangepakt. In deze eerste fase gaat het restaurant op de eerste etage op de schop. De wensen van de bewoners zijn in de plannen vertaald in ruimtes, aldus de pandeigenaar. Wat de bewoners willen is volgens Habion tijdens verschillende bijeenkomsten geïnventariseerd, hebben zij meegedacht én meegetekend aan de plannen. "Deze wensen zijn de basis voor de nieuwe plannen voor De Boomberg. Uit deze wensen kwam onder andere naar voren dat de bewoners graag een woongebouw willen waar ze een eigen plekje hebben, maar wel met gemeenschappelijke ruimtes waar mensen samen kunnen komen." In de nieuwe Boomberg komt er nu bijvoorbeeld een leefkeuken, een huistheater, een werkplaats, een kapsalon en een fysiotherapiepraktijk. Volgens planning zou de eerste fase, het opknappen van het hart, eind juli klaar moeten zijn. Eind 2020, begin 2021 zou de gehele transformatie afgerond moeten zijn.