Oproep tot steun voor minderjarige vluchtelingen

hilversum Het college van burgemeester en wethouders van Hilversum moet op een of andere manier gehoor geven aan de oproep van drie hulporganisaties om 'kwetsbare vluchtelingenkinderen' op te vangen. Die oproep doen de lokale fracties van GroenLinks, PvdA, SP, ChrsitenUnie en Hilversums Belang.

Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk Nederland en Defence for Children luidden recent de noodklok over de humanitaire crisis die zich voltrekt aan de randen van Europa. Duizenden alleenstaande minderjarige kinderen ontbreekt het (nog steeds) aan de meest fundamentele rechten zoals onderdak, water, eten, medische zorg en onderwijs, is daarbij de uitleg.
De Griekse overheid heeft via de Europese Commissie bijstand gevraagd voor deze meest kwetsbare vluchtelingen, een groep van 2.500 alleenstaande minderjarige kinderen, schrijven de vijf politie partijen. Tot op heden is de situatie in Griekenland onveranderd schrijnend en wordt deze met de dag erbarmelijker. ChristenUnie, SP, Groen Links, PvdA en Hilversums Belang willen laten weten positief te staan ten aanzien van de oproep van de drie hulporganisaties." Daarbij beseffen zij dat de gemeente niet alleen over de opvang gaat. Bovendien ontbreekt het aan middelen en is eventuele gezinshereniging gecompliceerd.
Zij vragen daarom aan het college om uit te spreken dat Hilversum een deel van deze kinderen een veilige toekomst in Hilversum (en/of de regiogemeenten) kan bieden, als deze vraag op de gemeente afkomt. "En dan het rijk te verzoeken daarvoor middelen beschikbaar te stellen?" Andere vraag is in hoeverre Hilversum de andere gemeenten in 't Gooi wil en kan overtuigen hetzelfde te doen.


Duwer van man Beatrixtunnel nog spoorloos

HILVERSUM De politie is nog altijd op zoek naar de man die op de Professor Kochstraat bij de beatrixtunnel en andere man van de trap duwde.

Het incident vond plaats op donderdag 27 februari om 21.10 uur. Het slachtoffer raakte daarbij gewond. De politie tast in het duister over de aanleiding. De dader is pakweg 35 jaar en wat slungelig.