Wethouders stoppen met 30 dagen gezonder

HILVERSUM De een zou in de maand maart 200 kilometer hardlopen en de ander was van plan iedere dag minstens 10.000 stappen te zetten. Halverwege hun missie hebben wethouders Arno Scheepers en Karin Walters besloten de strijd te staken. Ze vinden het geen gepaste actie meer.

Beiden deden mee aan de campagne om dertig dagen te werken aan de gezondheid in de vorm van bewegen, letten op eten en drinken en ontspanning. Hiermee wilden ze het goede voorbeeld geven. Gezien de ontwikkelingen en de maatregelen rond het coronavirus moet de focus op andere zaken liggen.

"Alles draait er nu om om samen deze corona-pandemie te doorstaan", meldt Walters. "De #30zondergezonder challenge voelt nu te ludiek voor het huidig gesternte en daarom stoppen wethouder Scheepers en er nu mee. Volgend jaar weer. We zijn paraat om onze burgemeester te helpen", laat de Hart voor Hilversum-bestuurder nog weten.


Wietkwekerij in villa; twee aanhoudingen

HILVERSUM In een villa aan de Koninginneweg in Hilversum is afgelopen week een grote wietkwekerij - van ruim 2.000 hennepplanten - aangetroffen. Er zijn daarbij twee mensen aangehouden.

De politie kreeg maandag een melding van een verdachte situatie rondom het pand. Controle wees uit dat er genoeg signalen waren om verder onderzoek te doen in het pand. Tijdens de doorzoeking die volgt wordt een kwekerij aangetroffen met ruim 2.000 hennepplanten. Twee personen worden ter plaatse aangehouden gedaan en de situatie verder onderzocht. Intussen is de kwekerij ontmanteld.


Jetten (nog) niet naar Hilversum

HILVERSUM Het regio-symposium 'Sociaal-Liberalisme' van de Gooise afdelingen van D66 - met daarbij ook fractieleider Rob Jetten - op zaterdag 21 maart gaat niet door.

Het evenement, dat zou plaatsvinden in het M-gebouw (AKN) is verplaatst naar 3 oktober. Aanleiding voor dit besluit is (uiteraard) het coronavirus.