Christine Rebello toen ze nog in Hilversum trainde.
Christine Rebello toen ze nog in Hilversum trainde. Archieffoto: Bastiaan Miché

'Had masterplan opgesteld om drie keer goud te halen'

HILVERSUM Superblij is Christine Rebello met drie gouden plakken en éénmaal brons die ze vorige week dinsdag bij de Europese kampioenschappen in Frankrijk ophaalde. Eenmaal terug is er teleurstelling. Dit toernooi moest namelijk de opmaat worden naar meer goud. Vanwege het coronavirus moet de powerliftster voorlopig geduld betrachten

De Hilversumse is net terug uit het Franse Albi Met een flinke medaille-oogst welteverstaan. Ze stond in de masters-categorie onder 57 kilo drie keer op de hoogste trede van het podium: het algemeen klassement, beste bij squat en deadlift en éénmaal pakte ze brons (benchpress) bij de European Masters Classic Powerlifting Championship.
In totaal 'verplaatste' de Hilversumse in totaal 370 kilo. Ze squatte 130 kilo, duwde 75 kilo omhoog bij het bankdrukken en wist 165 kilo te deadliften. Zeker bij het laatste onderdeel lijkt er meer in het vat te zitten, maar meer risico nemen door bijvoorbeeld 170 kilo omhoog te brengen, was niet nodig. Haar directe concurrente Helen Hughes uit Groot-Brittannië was al klaar en omdat zij 150 gram zwaarder is, zou zij bij een gelijke eindscore achter Rebello eindigen. Zo geschiedde.
De Europese titel moest de eerste van een drieluik zijn. In het weekeinde van 21 en 22 maart wilde Rebello opnieuw pieken tijdens de Nederlandse kampioenschappen en woensdag 29 april stond rood in haar agenda omcirkeld. In het Zuid-Afrikaanse Sun City wilde zij het derde goud halen in ongeveer zes weken halen. Maar deze toernooien zijn vanwege het coronavirus afgezegd. Dat gaat de opbouw en het trainingsschema behoorlijk overhoop. "Ik had in april al vakantie opgenomen", vertelt de Hilversumse. "Ik moet nu een stapje terug doen. Ik moet nu weer met lagere gewichten en meer herhalingen aan de gang. Qua motivatie moet ik echt streng zijn voor mezelf nu."
Inmiddels is duidelijk dat het WK is verschoven naar oktober. Voor de powerliftster betekent het nu terug naar de tekentafel met haar begeleiding, terwijl ze zich zo had gefocust en voorbereid op die twee andere toernooien. "Ik had echt een masterplan opgesteld om drie keer goud te gaan halen. Die andere twee moeten dan maar even wachten." Het besef dat ze een heel mooie prestatie heeft neergezet in Albi is er wel. Het geeft aan dat ze de goede weg was ingeslagen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. "Ik ben heel blij dit ik dit EK wel heb kunnen meemaken. Voor hetzelfde geld waren de corona-maatregelen al eerder genomen. Dit EK was heel fijn en het is me gelukt", zegt Rebello relativerend.