Broertjes neemt maatregelen

HILVERSUM Voor de gehele regio Gooi en Vechtstreek geldt de komende weken een noodverordening. Dat heeft de voorzitter van Veiligheidsregio - burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum - besloten naar aanleiding van de aanvullende maatregelen die het kabinet afgelopen zondag heeft bekend gemaakt.

Met de verordening moet het makkelijker worden voor politie en handhavers om op te kunnen treden als de opgelegde regels niet meer strikt worden opgevolgd. "Daarbij is de opdracht gegeven om met ingang van 15 maart 2020 om 18.00 uur eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, sauna’s en seksinrichtingen te sluiten", aldus de mededeling van de veiligheidsregio. De maatregelen gelden in elk geval tot en met maandag 6 april.
Al voor het weekend kwamen de zeven burgemeesters van de Gooi en Vechtstreek bijeen om de situatie te bespreken en op te schalen naar GRIP 4. Regionaal is afgesproken dat supermarkten en levensmiddelenmarkten een uitzondering zijn op de 'niet meer dan 100 personen' maatregel. Verder heeft Broertjes als voorzitter nu extra bevoegdheden om regionaal, op het gebied van de openbare orde en veiligheid, de verspreiding en de effecten van het virus tegen te gaan.


HOV-werk gaat vooralsnog door

HILVERSUM De werkzaamheden voor een tunnel op de Oosterengweg gaan ondanks alle corona-maatregelen gewoon door. Op 30 maart start de anderhalf jaar durende klus.

Dat meldt een woordvoerder van de provincie Noord-Holland. Op social media klonken al verhalen dat de veelbesproken klus zou moeten worden uitgesteld. Bovendien viel het sommigen op dat de digitale aftelborden langs de weg 's avonds ineens uit waren. De woordvoerder laat weten dat de 'tekstkar' iedere avond na 22.00 uitgaat. Om de accu op te laden.