'Zorg voor elkaar in bizarre tijd'

HILVERSUM Het gevecht tegen de onzichtbare vijand, die we het coronavirus noemen, is in volle gang. Volgens de Hilversumse burgervader Pieter Broertjes, en voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, reageren de Hilversummers 'fantastisch' op de richtlijnen van het kabinet. Tevens roept hij op in deze 'bizarre tijden goed voor elkaar te zorgen'

Dat zegt Broertjes in een YouTube-filmpje. Op bijna vaderlijke wijze en met stichtelijke woorden spreekt hij de inwoners toe. Naast de complimenten voor het goed naleven van de maatregelen, die zondag zijn afgekondigd door ministers Arie Slob en Menno Bruins, spreekt de burgemeester het belang uit van het naar elkaar omkijken. "Verlies de buurman of -vrouw, die eenzaam is, niet uit het oog. Ook in deze moeilijke tijd. Ik denk dat het heel goed is om voor elkaar te blijven zorgen."
In een open brief, die Broertjes schreef met kinderburgemeester Lise van der Ploeg, deed hij eenzelfde oproep aan de kinderen van Hilversum. Samen schreven ze: "Kijk om je heen. Ken je ouderen of mensen die ziek zijn? Bel ze wat vaker, stuur ze gezellige appjes of maak een een tekening. Zo kun je een ander blij maken. Verzin jij ook iets leuks."
In zijn video-toespraak stak hij ook de mensen met een vitaal beroep een hart onder de riem. Op meerdere plekken in Hilversum toonden inwoners dinsdag om 20.00 uur hun waardering voor het zorgpersoneel.