Platform SCH nu ook voor winkeliers

HILVERSUM Zeven winkeliers hebben zich al aangemeld en nog eens elf komen er snel bij. Stichting Centrum Hilversum (SCH) heeft het vorige week gelanceerde onlineplatform voor ondernemers die hun producten ook aan huis kunnen bezorgen, aangevuld met de categorie winkelaanbod.

Daarmee is er nu sprake van een tweedeling op de website van de stichting (www.centrumhilversum.nl): restaurant- en winkelaanbod. De laatste categorie is bedoeld voor (kleine) retailers, zoals groenteboeren, slagers, boetieks en nog veel meer. Inmiddels hebben 24 horecabedrijven zich aangesloten bij dit digitale platform. En nog twee komen daar snel bij, zo is te lezen.
Na een kleine week is het resultaat voor de restaurants in het centrum, die zijn gaan bezorgen of laten afhalen, goed. "Meer dan vierduizend clicks op de afzonderlijke restaurants die we op onze site hebben geplaatst afgelopen week", is te lezen in een bericht van de stichting. Onder het motto 'Centrum Hilversum komt naar je toe' is dit platform opgericht. Restaurants en winkels bezorgen hun maaltijden, etenswaren en spullen bij de Hilversummers thuis. Met als doel de mensen die thuiszitten een handje te helpen, om de voorraden niet weg te hoeven gooien én om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.


Klus aan gevaarlijke kruising klaar

HILVERSUM Het enige dat nog moest gebeuren, was het aanbrengen van de rode coating op de zogeheten rode rijloper. Dat is gisteren - woensdag 25 maart - gebeurd. Het grove werk aan de kruising Kleine Drift-Zuiderweg was al veel eerder klaar.

Volgens de gemeente is het kruispunt al op vrijdag 13 maart vrijgegeven voor verkeer. Op maandag 2 maart begon de klus en die zou duren tot en met dinsdag 24 maart. De werkzaamheden liepen voorspoedig en belangrijker: deze kruising moet nu een stuk veiliger zijn voor de verkeersdeelnemers. Zo is het fietspad uitgebogen richting de Kleine Drift, waardoor de situatie overzichtelijker moet zijn. Tevens zijn de verkeersdrempels veel dichter op het fietspad gekomen, waardoor de snelheid van het gemotoriseerde verkeer flink naar beneden gaat.