Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Topvrouw Tergooi: 'Zorg voor elkaar'

HILVERSUM 'Hier werken echte helden' en 'Dank voor jullie zorg'. Deze en nog veel meer mooie met stoepkrijt geschreven teksten en mooie tekeningen staan nu op de stoep voor Tergooi Hilversum. Daarbinnen roept Janneke Brink-Daamen, voorzitter van de raad van bestuur van Tergooi, ieder op goed voor zichzelf en elkaar te zorgen.

De stoepkrijtactie ontstond na een oproep van Mirella Besemer. Samen met Kalin, Daley en Siënna en Huizers Nikky en Bente maakte zij op de stoep voor het ziekenhuis de tekeningen. "Wat een hartverwarmende actie", vinden ook de medewerkers van Tergooi. "Daar krijgen wij Tergooiers een heel goed gevoel van. Bedankt voor dit zorgzame gebaar."

In een emotionele videoboodschap zegt ook Brink-Daamen dat deze steun, net als de bezorging van pizza's aan verpleegkundigen, enorm help. "Iedereen zet zijn schouders eronder. Er wordt zo hard gewerkt en samengewerkt", zegt zij. "Dat is echt heel mooi en bijzonder om mee te maken."
Ook wordt er in het ziekenhuis voor gezorgd dat medewerkers goed en vooral veilig hun werk kunnen doen. Dat is ook in het belang van ieder. "Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid dat het virus zich niet te snel verspreidt. De belangrijkste opdracht is voorkomen dat we een enorme piek aan patiënten krijgen." De topvrouw vraagt ieder om de richtlijnen van het RIVM goed te volgen en sociale contacten te verminderen.