Hotelkamer voor daklozen

HILVERSUM Zes cliënten van Kwintes daklozenopvang de Cocon verblijven tijdelijk in het Amrath hotel Media Park in Hilversum. Dit is een van de maatregelen die Kwintes treft om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan.

In de daklozenopvang aan de Neuweg slapen de (meeste) cliënten met zijn tweeën op een kamer. Het is dan niet mogelijk om de aanbevolen afstand van 1,5 meter te houden. Kwintes huurt daarom voorlopig kamers in het hotel aan de Koninginneweg. Daar zijn geen andere gasten.

Kwintes plaatst in het hotel alleen de cliënten die de zelfstandigheid aankunnen. De cliënten krijgen een eigen kamer en betalen de vaste eigen bijdrage voor de daklozenopvang. Ook in het eten wordt voorzien. Kwintes huurt voorlopig tien kamers in het hotel. Uitbreiding naar vijftien is mogelijk. In de nacht is er beveiliging.


Gedoe rond barbecue in voortuinen

HILVERSUM Het was bedacht als ludiek idee in deze sombere tijden: in zo veel mogelijk voortuinen tegelijkertijd barbecueën. Maar al snel na publicatie op de website van deze krant hierover kreeg bedenker Nils van Buuren een belletje van de gemeente met het verzoek het idee te schrappen.

Het plan was om zaterdag 18 april vanaf 16.00 uur allemaal in de voortuin de barbecue aan te zetten. Wanneer iedereen in de voortuin zou blijven, was er ook geen discussie over afstand houden. "Lekker drankje erbij, muziekje aan en samen met de buren barbecueën op gepaste afstand", aldus de bewoner van de Van Musschenbroekstraat.

Niet iedereen vond het initiatief een goed idee, bleek uit de reacties op de website van deze krant. En ook de gemeente twijfelde. "Ze zijn toch bang dat mensen bij elkaar over de vloer komen en samen 'gezellig' een biertje gaan drinken. Misschien een biertje teveel en dat dan de 1,5 meter grens overschreden wordt", aldus de Hilversummer.
Maar hij mag wel gewoon barbecueën in zijn voortuin en zal dit ook doen, zegt hij. Hij moet alleen nu anderen oproepen om niet te gaan barbecueën. "Ergens snap ik het wel", erkent Van Buuren, "maar volgens mij is het hele idee flink uit zijn verband gerukt."