Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum Denkt 2020: uitstel, afstel of online?

HILVERSUM Het is nog onduidelijk of Hilversum Denkt dit jaar plaatsvindt. De organisatoren denken eraan om het jaarlijkse denksportfestijn, traditioneel in april, uit te stellen óf - als dat technisch mogelijk is - er een online-evenement van te maken.

Hilversum Denkt is een initiatief van de gezamenlijke denksportverenigingen van Hilversum en de gemeente, met als doel de inwoners te betrekken bij de plaatselijke denksportclubs schaken, mahjong, dammen en go. De achttiende editie van het evenement in het centrum - met name op de Kerkbrink - zou op zaterdag 18 april midden tussen het winkelend publiek plaatsvinden.
Maar dit jaar gaat dat feest vanwege de maatregelen om het coronavirus te bestrijden niet door. Over twee maanden overleggen de organisatoren met de gemeente over een mogelijk uitstel tot na de zomer. "September is zeker een serieuze optie", aldus coördinator Kees Schouten. "En anders hopen we iedereen in april 2021 in het centrum van Hilversum te treffen om een leuk potje te denksporten."

Online
Maar er is een alternatief. Er zijn namelijk ideeën om het denksportfestijn dit keer online te organiseren. "Dat is natuurlijk een prachtig alternatief met optimale socialdistance-omstandigheden", vervolgt Schouten. "De organisatoren hebben hier over nagedacht maar hebben nog geen praktisch uitvoerbare opzet kunnen bedenken."
Zij vragen daarom aan mensen met kennis van zaken om met een online-idee te komen dat wel uitvoerbaar is. Dat kan via www.hilversumdenkt.nl.