Vertegenwoordigers van Stichting Mens, Zorg en Sport brachten 24 taarten rond.
Vertegenwoordigers van Stichting Mens, Zorg en Sport brachten 24 taarten rond. Foto: Bastiaan Miché

Taarttour MZS bij woonzorgcentra

HILVERSUM Met mondkapjes op en plastic handschoenen aan kwamen de vertegenwoordigers van Stichting Mens, Zorg en Sport bij diverse woonzorgcentra aan. Zoals gewoonlijk kwamen ze niet met lege handen: ditmaal brachten ze taart rond.

Afgelopen week zijn er 24 taarten opgehaald bij de Hema in het centrum. MZS, de stichting die voortgekomen is uit het Hilversumse voetbal, maakte een taarttour langs zeven verzorgingshuizen waar zij in 2018 een Amsterdamse middag hebben verzorgd.
Als eerste reed het busje naar Nieuw Kerkelanden, waar de taartbezorgers hun lekkernij in de sluis van de entreehal moesten zetten. De verzorgingshuizen zijn dicht en daar gelden strenge maatregelen. Zelf hadden de gulle gevers ook maatregelen genomen in de vorm van handschoenen en mondkapjes.
Ook bij Zuiderheide, Beukenhof, Gooizicht, De Egelantier, Gooiers Erf en St. Joseph bezorgden zij taarten voor bewoners en personeel. Zoals bij veel initiatieven deze dagen willen zij de bewoners die het woonzorgcentrum niet meer uit mogen en het hardwerkende zorgpersoneel een hart onder de riem steken.
De reacties waren heel mooi. Bij sommige verzorgingshuizen nam de directrice de taarten in ontvangst. "Ze waren zo spontaan en zeiden dat ze het zo goed kunnen gebruiken. Het is zo'n welkome verrassing. Ze wilden ons bijna om de nek vliegen", laat MZS-vrijwilliger William Manuputty weten.